Πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις;

Τον δρόμο της ψηφιοποίησης έχουν πάρει εδώ και μήνες οι επικουρικές συντάξεις.

Στις αρχές του 2022, άνοιξε η ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Εκεί γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση για τις επικουρικές συντάξεις λόγω αναπηρίας.

Καθώς ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαδικασία οι νέες αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις τώρα πια γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Αργότερα θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους και οι ασφαλισμένοι του δημοσίου τομέα.

Προσοχή μεγάλη σε αυτούς που έκαναν χειρόγραφη αίτηση για επικουρική σύνταξη. Να μην μπερδευτούν και να μην προχωρήσουν σε νέα ηλεκτρονική αίτηση.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83.jpg

Πολλοί ίσως ρωτήσουν για τους κανόνες σε χειρόγραφη ή ηλεκτρονική αίτηση. Απολύτως οι ίδιοι κανόνες ισχύουν.

Όταν ένας ασφαλισμένος υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημα για λήψη της κύριας σύνταξης μπορεί την ίδια ημέρα να υποβάλλει και ηλεκτρονικό αίτημα για επικουρική σύνταξη.

Όλη αυτή η διαδικασία μειώνει κατά 45 μέρες την αναμονή της λήψης της επικουρικής σύνταξης.

Η κυβέρνηση δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση για τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις μίας ή διαδοχικής ασφάλισης, έπειτα στις εκκρεμείς συντάξεις παράλληλης ή διεθνούς ασφάλισης και έπειτα για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές επικουρικές συντάξεις που είναι εκκρεμείς θα αρχίσουν να πιστώνονται μέσα στο καλοκαίρι.