Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την προκήρυξη συνοριοφυλάκων 2022;

250 άτομα θα βρουν εργασία και θα απορροφηθούν στην Ελληνική αστυνομία μέσα από την προκήρυξη συνοριοφυλάκων που βγήκε πριν το καλοκαίρι

Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον και αρκετοί συμπολίτες μας έκαναν αίτηση για την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε τον Μάη και αφορούσε σε πρόσληψη συνοριοφυλάκων.

Όπως αναφέρονταν στην προκήρυξη, από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων (250), ποσοστό 80%, δηλαδή 200 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν μετά το καλοκαίρι.

Οι υποψήφιοι για την προκήρυξη συνοριοφυλάκων 2022 έπρεπε να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για την προκήρυξη έπρεπε να προσκομίζουν παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι 29 του Μάη 2022.

Προκήρυξη συνοριοφυλάκων 2022
Προκήρυξη συνοριοφυλάκων 2022 Φωτογραφία: Christin Hume

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δεν γίνονταν δεκτές αιτήσεις συμμετοχής για την προκήρυξη των συνοριοφυλάκων 2022, όπως και οι αιτήσεις που υποβάλλονταν ταχυδρομικώς, με ηλεκτρονικό μέσο ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Δείτε παρακάτω ένα ρεπορτάζ για το έργο των συνοριοφυλάκων. Περάσματα προς την Ελλάδα, όπως φαίνεται, «σφραγίζουν» με τη χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων. Η κάμερα του OPEN βρέθηκε σε μία από τις συνεχείς περιπολίες στις όχθες του ποταμού.