Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ;

Τελείωσαν οι αιτήσεις ΕΕΤΑΑ για τα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς – Πότε βγαίνουν τα οριστικά και πότε θα γίνουν οι ενστάνσεις;

Οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς ΕΕΤΑΑ και ΚΔΑΠ, τελείωσαν. Η διαδικασία ήταν εύκολη και τα βήματα το ίδιο απλά όπως τα περασμένα χρόνια. Στην ίδια χρονική περίοδο με πέρσι, θα βγουν τα προσωρινά και τα οριστικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία μιας και όλα πρέπει να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Την ίδια περίοδο ωστόσο ξεκινούν και τα ΚΔΑΠ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 331.200.000 ευρώ και είναι ενισχυμένος κατά 22.200.000 ευρώ σε σχέση με το 2021. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων γίνονταν μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή ήταν προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που είχαν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούσαν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

οριστικά αποτελέσματα για την αίτηση ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ 2022
ΕΕΤΑΑ ΚΔΑΠ και παιδικοί σταθμοί Φωτογραφία fran, unsplash

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής ήταν η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση σύμφωνα με το οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021. Πρώτα θα βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων και τέλη Αυγούστου θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα για ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν voucher και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε δομή της επιλογής τους.