Πότε αρχίζει η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών;

Σε λίγες μέρες ξεκινά το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών 2022, για να δοθούν χρήματα ύψους 100 εκατ. ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Νέα ημερομηνία πριν το καλοκαίρι για να ανοίξουν οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται προκαλούν πανικό και απόγνωση στους καταναλωτές.

Και όμως υπάρχουν και οι άτυχοι στην απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών 2022. Άτυχοι όσοι ήδη έχουν συσκευές νέας τεχνολογίας καθώς δεν θα δικαιούνται το voucher για την επιδότηση.

Οι συσκευές για την επιδότηση, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά.

Βέβαια όσοι θα αποσύρουν την συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί. Το ποσό της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών 2022 για τα 200.000 νοικοκυριά που θα επωφεληθούν θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα μεταφραστεί σε έκπτωση 30% με 50%.

Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα γίνει η αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022.

Εκεί θα το δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του είτε με βοήθεια του λογιστή είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση για τις ηλεκτρικές συσκευές, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Θα δηλώνει με αίτηση που θέλει να γίνει η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών δηλαδή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει. Θα δηλώνει ΑΦΜ και ένα λογαριασμό.

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση

Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.(pixabay.com)

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν επιδότηση για έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Τέλος, τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

Τέλος, τα μέσα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση συσκευών θα είναι για air condition 300 ευρώ, ψυγείο 300 ευρώ και καταψύκτης 150 ευρώ.