Πρότυπα σχολεία 2023: Βγήκαν τα αποτελέσματα

προτυπα σχολεια 2023, αποτελεσματα, θεματα, εξετασεις

Ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη 12.05.2023, τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία 2023.

Οι εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία έγιναν το Σάββατο 29.04.2023. Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία;

Στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία η ώρα προσέλευσης είναι το αργότερο μέχρι τις 9 το πρωί.

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα, τι είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας για τα πρότυπα σχολεία.

Τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, είναι μία πρόσφατη εκτυπωμένη αίτηση από την πλατφόρμα όπου αναγράφεται ο κωδικός αίτησης, ο αριθμός υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο που ανήκει.

Θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή διαβατήριο αν είναι κάτω των 12 ετών. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορείτε να το πάρετε από τα ΚΕΠ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο υποψήφιος για να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στα πρότυπα σχολεία θα χρειαστεί ταυτότητα από το αστυνομικό τμήμα.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου του προτύπου, αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε στο δημοτικό, είτε στο Γυμνάσιο.

Έχει να κάνει με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 150 λεπτών.

Πρότυπα εξετάσεις 2023: Πότε βγαίνουν τα θέματα εισαγωγής;

Πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα πρότυπα σχολεία 2023 καθώς και ποια είναι τα θέματα εισαγωγής και που τα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος.

Πέρσι, τα θέματα για τα πρότυπα ανακοινώθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, και έτσι έγινε και το 2023. Στην ΔΕΠΠΣ, θα δείτε τα θέματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία που θα ανέβουν μετά την λήξη των εξετάσεων.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι το 2022 και πολλοί γονείς είχαν τα θέματα για να τσεκάρουν μαζί με τα παιδιά τους το πως πήγαν στις εξετάσεις.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία θέση στο δίκτυο των πρότυπων σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό.

Η εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα πρότυπα σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024 πραγματοποιήθηκε με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών.

Η αίτηση για πρότυπα σχολεία ήταν μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στις 12.05.2023 ενώ το 2022, η ανάρτηση τους έγινε στις 13 Μάη.

Οι γονείς μπορούν εύκολα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα. Ειδοποιούνται με SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Επίσης μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για τα πρότυπα από την πλατφόρμα ΔΕΠΠΣ των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet.