Πότε πληρώνεται το market pass 2;

market pass 2

Το market pass 2 ήρθε και μοιράζει χρήματα ξανά. Δείτε ποιοι θα έπρεπε να κάνουν αίτηση στο vouchers.gov.gr, πότε άνοιξαν οι αιτήσεις και πότε πληρώνονται οι δόσεις.

Η τελευταία πληρωμή του market pass έγινε στις 3 Ιουλίου 2023.

Δικαιούχοι του market pass 2 είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας.

Η πληρωμή του market pass πιστώνεται ανά νοικοκυριό και ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών.

Η χρήση της κάρτας market pass δεν μπορεί να γίνει στην εστίαση αλλά μόνο σε καταστήματα πώλησης τροφίμων.

market pass 2

Το νέο market pass λέγεται market pass 2 μιας και η κυβέρνηση υποσχέθηκε την συνέχιση του επιδόματος, προεκλογικά.

Η διάρκεια του market pass 2 είναι για ένα τρίμηνο, απλά καθυστέρησε μιας και υπήρξε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ποιοι έπερπε να κάνουν αίτηση για το νέο market pass

Το market pass, αφορούσε όσους έχουν απορριφθεί και θα έπρεπε να κάνουν νέα αίτηση με τους κωδικούς taxisnet.

Όσοι παίρνουν ήδη το market pass και είναι δικαιούχοι, δεν χρειάστηκε να κάνουν νέα αίτηση.

Η πλατφόρμα άνοιξε τις προηγούμενες μέρες, για νέους δικαιούχους, αυτούς δηλαδή που μπορούσαν να πάρουν το νέο επίδομα λόγω των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2022. Δημιουργήθηκε δηλαδή μία ευκαιρία για όσους έχασαν το πρώτο επίδομα, να μπουν στην λίστα των δικαιούχων.

Οι πολίτες μπορούσαν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ και αφορά τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Τονίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτoύνταν εκ νέου υποβολή της αίτησης.

Ωστόσο, μπορούσαν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, εάν επιθυμούσαν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν είχε μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Η ενίσχυση αφορά το σύνολο του νοικοκυριού (κι όχι μεμονωμένα), ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

Ποια τα κριτήρια για να είστε δικαιούχοι στο Μάρκετ Πας;

Παίζουν ρόλο τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις νέες αιτήσεις του market pass.

Το ετήσιο εισόδημα του 2022 για τους άγαμους ήταν έως 16.000 ευρώ, για τους έγγαμους έως 24.000 € ενώ για κάθε παιδί είναι 5.000 ευρώ περισσότερα.

Η αντικειμενική αξία ακινήτων στον ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει για τους άγαμους να ήταν έως 250.000 ευρώ και για τους υπόλοιπους έως 400.000 €

Πότε θα γίνει η πληρωμή του market pass 2;

Οι ενισχύσεις για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα καταβληθούν τις παρακάτω ημερομηνίες.

Έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023, πήραν χρήματα οι δικαιούχοι για τις αιτήσεις που έξαναν αιτήσεις έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023. Την ίδια περίοδο πήραν χρήματα και όσοι είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι.

Υπάρχει και δεύτερη και τρίτη ημερομηνία πληρωμής. Για όσους έκαναν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.