Δικαστική αστυνομία προκήρυξη: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Δικαστική αστυνομία προκήρυξη: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Σε λίγες μέρες ακούγεται ότι θα ξεκινήσει η προκήρυξη για την δικαστικής αστυνομίας. Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η δημιουργία της νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 700 μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι θέσεις αφορούν στο σύνολο τους τη Δικαστική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newse, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία και τις προσεχείς μέρες θα πάρει ΦΕΚ η προκήρυξη για την δικαστική αστυνομία (Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τις προκηρύξεις).

Μετά τις προσλήψεις της προκήρυξης της δικαστικής αστυνομίας, οι επιτυχόντες θα βρουν εργασία σε δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα προσληφθούν 600 άτομα για το ένστολο τμήμα και άλλα 150 άτομα για το πολιτικό τμήμα.

Για τη στελέχωση του πολιτικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας θα ανοίξουν 150 οργανικές θέσεις κατηγορίας πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Στις υπόλοιπες θέσεις θα προστεθούν και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέσα από την προκήρυξη στην δικαστική αστυνομία θα βρουν εργασία, 750 μόνιμοι. Οι προσλήψεις στην δικαστική αστυνομία αφορούν ένστολο και πολιτικό προσωπικό. Η επιλογή θα γίνει με γραπτές εξετάσεις εκτός ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη για την επιλογή αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού στο νεοσύστατο θεσμό αναμένεται να εκδοθεί τέλη Φεβρουαρίου 2022. Ο νέος γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν πρέπει να συγχέεται με τον αναμενόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

Δικαστική αστυνομία προκήρυξη: Ποιοι θα κάνουν αίτηση;

Στην προκήρυξη της δικαστικής αστυνομίας, μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης. Τονίζεται ότι θα γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών. Δηλαδή, οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και όλοι οι τύποι απολυτηρίων Λυκείου και διπλωμάτων ΙΕΚ.

Όσον αφορά τα φυσικά προσόντα για την προκήρυξη της δικαστικής αστυνομίας, το όριο ηλικίας για το πολιτικό προσωπικό είναι από 21 και πάνω και για τον αστυνομικό από 21 έως 30 ετών. Το ανάστημα για το πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει ενώ για το αστυνομικό είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες.

Για την προκήρυξη της δικαστικής αστυνομίας απαραίτητη είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που αφορά τη γνώση σε τρία απλά αντικείμενα – επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, διαδίκτυο.

Για την προκήρυξη της δικαστικής αστυνομίας απαραίτητη είναι η γνώση ξένης γλώσσας. Θα πρέπει να είναι πολύ καλή γνώση (Advance) για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και καλή (Β2) για αποφοίτους Λυκείου. Ο νέος γραπτός διαγωνισμός του υπ. Δικαιοσύνης δεν πρέπει να συγχέεται με τον αναμενόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.