Προκήρυξη για δημοτική αστυνομία 2024: Πότε ξεκινά η αίτηση και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ποια τα τελευταία νέα για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας 2024 και σε ποιες περιοχές θα γίνουν προσλήψεις

Προκήρυξη δημοτικής αστυνομίας 2024
Προκήρυξη δημοτικής αστυνομίας 2024

Πότε θα γίνει η αίτηση για την προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία 2024 μιας και έχει καθυστερήσει αρκετά αφού μεσολάβησαν οι εκλογές και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα.

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα φέρει η νέα προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οριστικοποιηθεί το προσχέδιο της προκήρυξης για τη δημοτική αστυνομία που περιλαμβάνει τον ακριβή αριθμό των θέσεων καθώς και τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων.

Ακούγεται ότι θα φύγει η πολυαναμενόμενη προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας από το ΑΣΕΠ για το Εθνικό Τυπογραφείο.

Με την επίσημη υποβολή των αιτημάτων από τους δήμους της χώρας στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες θέσεις που επιθυμούν να καλύψουν για τη δημοτική αστυνομία προχώρησε η διαδικασία για την κατάρτιση της τελικής προκήρυξης που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.

Πότε θα κάνουν αίτηση οι υποψήφιοι για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας 2024

Οι δήμοι υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους προς το υπουργείο Εσωτερικών για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας.

Έγινε ο έλεγχος αιτήσεων όπου το υπουργείο επεξεργάστηκε τα αιτήματα, παρεμβαίνοντας όπου κρίνει απαραίτητο.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι δήμοι έπρεπε να υποβάλλουν στην εφαρμογή τα αιτήματα τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023.

Την ίδια ώρα στις 9 Μαρτίου 2023, έγιναν γνωστές οι αλλαγές που επέρχονται στους βαθμούς, αλλά και στο σύστημα των προαγωγών μεταξύ του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας.

Η εγκύκλιος ορίζει και την υποχρέωση πλέον τήρησης επετηρίδας για το προσωπικό, καθώς επίσης και τη διαδικασία βαθμολογικών προαγωγών.

Πότε βγαίνει η προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία 2024;

Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί για το πότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι.

Οι εκλογές πάγωσαν την διαδικασία και εκτιμάται ότι η προκήρυξη θα δημοσιευθεί μέσα στον Μάρτιο 2024.

Η προκήρυξη για τις μόνιμες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία, η οποία αναμενόταν να βγει από το νέο έτος, φαίνεται πως πάει πίσω, καθώς υπήρχε αναμονή μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι δήμαρχοι.

Πρόκειται για 1.213 νέους δημοτικούς αστυνομικούς στους δήμους και δεν έχει να κάνει με τους επιτυχόντες του πανελλήνιου διαγωνισμού.

Η νέα προκήρυξη θα αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες και είναι θέσεις που προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων.

Με βάση την ΚΥΑ η κάλυψη των 1000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 158 δήμους της χώρας.

Θα αφορά 633 θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), 183 κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και 184 κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας κατανέμονται στον δήμο Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και οι 14 κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την προκήρυξη που αφορά την κάλυψη 1.213 θέσεων στη δημοτική αστυνομία κατόπιν αιτημάτων των δήμων.

Αυτή την περίοδο καταρτίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ προκειμένου να εκδοθεί η προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία.

Οι δήμοι με τις περισσότερες θέσεις προς κάλυψη είναι οι: Αθηναίων 181 θέσεις, Θεσσαλονίκης 80, Πειραιώς 77, Χανίων 37, Ηρακλείου Κρήτης 30, Θέρμης 20, Αχαρνών 16, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς 15 και Χαλκιδέων 13 θέσεις.

Ποιες αρμοδιότητες θα έχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί;

Οι επιτυχόντες της προκήρυξης για τη δημοτική αστυνομία θα έχουν τις παρακάτω αρμοδιότητες που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία της προκήρυξης περιλαμβάνονται απλές αρμοδιότητες όπως ενδεικτικά ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης. Η δεύτερη κατηγορία αφορά την τήρηση των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, τα ζώα συντροφιάς και το υπαίθριο εμπόριο.

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται ο έλεγχος νομιμότητας στην αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων, κινηματογράφων κά.

Χιλιάδες προσλήψεις και πάνω θα γίνουν και όλες μέσω ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας 2024.

Επιλέχθηκε ο ΑΣΕΠ για να είναι πιο αξιοκρατικές οι προσλήψεις. 1.213 μόνιμοι αφού κάνουν αιτήσεις, θα βρουν εργασία μέσα από την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας.

Ο αριθμός των θέσεων της προκήρυξης της δημοτικής αστυνομίας, έχει οριστικοποιηθεί, η προκήρυξη θα είναι μία και ενιαία, θα εκδοθεί και θα διεκπεραιωθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα των μορίων, σε καμία περίπτωση με γραπτό διαγωνισμό.

Ποια τα προσόντα για την δημοτική αστυνομία;

Οι υποψήφιοι για την προκήρυξη της δημοτικής αστυνομίας, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας και το 35ο έτος, για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής αστυνομίας 28ο και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 οι γυναίκες και 1,70 οι άνδρες.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την δημοτική αστυνομία

Τα αποτελέσματα για την δημοτική αστυνομία αναμένεται να βγουν λίγο μετά το τέλος του καλοκαιριού 2024.