Πότε ξεκινά η προκήρυξη της ΕΛΣΤΑΤ;

Καλά νέα για όσους αναζητούν εργασία μιας και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αίτηση και να βρουν μια θέση στην Ελληνική στατιστική αρχή.

115 άτομα θα βρουν μόνιμη εργασία στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το επόμενο διάστημα.

Στα μέσα του Μάη αναμένεται να πάρει πράσινο φως η προκήρυξη που θα δώσει εργασία σε υπάλληλους πληροφορικής και υπάλληλους στατιστικής.

Για την προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ για υπαλλήλους στατιστικής θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα.

Οι υποψήφιοι για την προκήρυξη της ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ΑΕΙ ή Μαθηματικών ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ.

To πτυχίο μπορεί να είναι είτε Ελληνικό ή από άλλη χώρα αλλά αντίστοιχης ειδικότητας.

Για την προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ στις θέσεις υπαλλήλων πληροφορικής οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν: δίπλωμα Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής.

Μπορούν επίσης να έχουν πτυχίο α ή β κύκλου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον απολυτήριο τίτλο κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλα ισότιμα.