Προκήρυξη ΔΕ 2024: Δείτε τα κριτήρια για μόνιμο διορισμό στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Προκήρυξη ΚΕΠ 2024: Πότε ξεκινά;

Μια νέα προκήρυξη για προσλήψεις στα ΚΕΠ, έρχεται σύντομα το 2024 με προκήρυξη που ετοιμάζεται.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της προκήρυξης για τις 2.500 προσλήψεις υποψηφίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) – στην οποία περιλαμβάνονται οι μόνιμοι στα ΚΕΠ.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά αποκλειστικά υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ ο αριθμός των θέσεων που θα αντιστοιχεί στα ΚΕΠ ενδέχεται να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τις 400.

Ο ακριβής χρόνος έκδοσης εξαρτάται από το πότε θα εκδοθούν οι δύο προαναφερόμενοι διαγωνισμοί και για αυτό δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στο νέο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως απόφοιτοι Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΣ, ΙΕΚ με πιστοποίηση ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Επιπλέον, συμμετέχουν και πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, στη μεγάλη προκήρυξη μπορούν να συμμετέχουν και πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, προσκομμίζοντας όχι το πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά Δευτεροβάθμιας, δηλαδή το απολύτηριο Λυκείου.

Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν στα ΚΕΠ όλης της χώρας με την ειδικότητα ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ).

Το απαραίτητο πρόσθετο προσόν που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι υποψήφιοι για τις μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ είναι η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) σε τρία αντικείμενα:α) επεξεργασία κειμένων β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα κριτήρια που δίνουν αποφασιστικά μόρια διορισμού για τις μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ είναι τα εξής:
-Βαθμός απολυτήριου

– Δεύτερος τίτλος σπουδών (ίδιας βαθμίδας – ΔΕ, π.χ. πτυχίο ΙΕΚ με πιστοποίηση)

– Γνώση ξένων γλωσσών

– Προϋπηρεσία

– Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνώση Η/Υ για διοικητικές θέσεις δεν δίνει μόρια αλλά είναι απαραίτητο προσόν για τον διορισμό.

Οι θέσεις στα ΚΕΠ περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση προκήρυξη των 2.500 μόνιμων προσλήψεων ΔΕ σε όλη την Ελλάδα

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να συγκρατήσουν τα εξής:
Η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών θέσεων ΔΕ που θα περιλαμβάνονται στη μεγάλη προκήρυξη θα αφορούν στην ενίσχυση των ΚΕΠ σε δήμους όλης της χώρας.

Η ειδικότητα που ζητείται στα ΚΕΠ είναι η “ΔΕ Διεκπεραίωση Υποθέσεων Πολιτών“. Για αυτή την ειδικότητα γίνονται δεκτά όλα τα απολυτήρια Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ και τα πτυχία ΙΕΚ.

Η προκήρυξη βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας. Συνολικά θα περιλαμβάνονται πάνω από 107 διαφορετικές ειδικότητες.