Προκήρυξη αστυνομίας 2023 -2024: Ποια είναι τα δικαιολογητικά;

προκηρυξη αστυνομιασ 2023 2024

Η προκήρυξη της αστυνομίας, είναι στα σκαριά και θα δώσει τον αριθμό για την σχολή αστυφυλάκων και αξιωματικών.

Το 2022, στη σχολή αστυφυλάκων πέρασαν 730 και στη σχολή αξιωματικών 70 μέσα από τις πανελλήνιες.

Δείτε πότε θα γίνει η διενέργεια των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για την κατάταξη και πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η προκήρυξη στην αστυνομία δεν είναι χωρίς πανελλήνιες.

O υποψήφιος πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του στις πανελλήνιες, θα πρέπει να δώσει και προκαταρκτικές εξετάσεις για τις σχολές των σωμάτων Ασφαλείας.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα διεξαχθούν ανάμεσα Μάρτιο και Απρίλιο του 2023.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, καθορίζονται μέσα από προκήρυξη, η οποία το 2022 εκδόθηκε τον Φλεβάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Ιανουάριο 2024, αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για τις αστυνομικές σχολές με Πανελλήνιες.

Όσοι επιθυμούν να καταταγούν, αφενός θα πρέπει να δηλώσουν προτίμηση για τις σχολές στο μηχανογραφικό δελτίο και αφετέρου να υποβάλουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάποια δικαιολογητικά όπου θα επισημαίνονται στην προκήρυξη.

Τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στα δικαιολογητικά ήταν η αίτηση συμμετοχής, δύο φωτογραφίες, υπεύθυνη δήλωση, και δήλωση συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.