Προκήρυξη ΟΣΕ 2022: Πότε ξεκινά;

Έρχονται πάνω από 100 προσλήψεις στον ΟΣΕ – Πότε ξεκινά η προκήρυξη

Την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στον ΟΣΕ προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με την τροπολογία δύναται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Θα προσλάβει προσωπικό ελιγμών κλειδούχων,
σταθμαρχών, τεχνιτών ηλεκτρονικών, τεχνιτών ηλεκτρολόγων και χειριστών μηχανημάτων έργου.

Οι περισσότερες προσλήψεις, 90 στον αριθμό, θα προκηρυχθούν από τον ΟΣΕ και οι υπόλοιπες 30 μέσω ΑΣΕΠ. Ακούγεται ότι όλα αυτά θα γίνουν μέσα στον Ιούλιο.

Έρχονται πάνω από 100 προσλήψεις στον ΟΣΕ - Πότε ξεκινά η προκήρυξη
120 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προωθεί ο ΟΣΕ – Ποιες είναι οι ειδικότητες (πηγή φωτογραφίας: unsplash)

Εκτιμάται ότι δεν θα είναι οι μοναδικές προσλήψεις της προκήρυξης του ΟΣΕ και θα υπάρξουν και άλλες για την ενίσχυση του προσωπικού.

Όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό θα υποστηρίξει το σιδηροδρομικό δίκτυο μιας και είναι η βάση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι το δίκτυο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, η πρόσληψη γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέσω του συστήματος μοριοδότησης. Χρειάζονται τα τυπικά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε θέση όπως το πτυχίο ή η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Τέλος, όπως έγινε και στις προηγούμενες προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μαζί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μπορούν να το κάνουν με συστημένη επιστολή ηλεκτρονικά και μέσα ένα μήνα θα βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα. Μετά τις ενστάσεις και την επανεξέταση, η εταιρεία δύναται να προχωρήσει πρόσληψη υποψηφίων κατά σειρά εγγραφής τους στους προσωρινούς αυτούς πίνακες και μέχρι του αριθμού των θέσεων που θα έχουν προκηρυχθεί.