Πώς να οργανώσετε το τέλειο πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας

pexels-iurii-laimin-8698849.jpg

Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που έφερες στον κόσμο τον μικρό σου θησαυρό! Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σου είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ορόσημο που θέλεις να μοιραστείς με τους στενούς φίλους και την οικογένεια σου. Αν σκοπεύεις να οργανώσεις ένα πάρτι και αναζητάς ιδέες για τα πρώτα γενέθλια για αγόρια και κορίτσια, εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει ιδέες για θέματα, διακόσμηση, δωράκια και πολλά ακόμα. Διάβασε λοιπόν παρακάτω τις πιο υπέροχες συμβουλές για το πώς να το κάνεις το πάρτυ για τα πρώτα γενέθλια του χαριτωμένο, διασκεδαστικό και αξέχαστο!

Καλεσμένοι και προσκλήσεις 

Γενικά τα πάρτυ γενεθλίων έχουν πολλούς καλεσμένους, αλλά στα πρώτα γενέθλια του μικρού σου θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι είναι ακόμα μωρό. Η πολυκοσμία και η αναταραχή μπορεί να τρομάξει ένα μωράκι. Για να μείνει το μικρό σου χαρούμενο, είναι καλύτερα να κάνεις το πρώτο του πάρτι με λίγους καλεσμένους. Μόλις αποφασίσεις τη λίστα καλεσμένων, ήρθε η ώρα για τις προσκλήσεις. Στις προσκλήσεις για τα πρώτα γενέθλια είναι πολύ χαριτωμένο να συμπεριλάβεις μια φωτογραφία του παιδιού σου. Μην ξεχάσεις να γράψεις όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες στις προσκλήσεις, ώστε να μην υπάρχει καμία σύγχυση. Καλό θα είναι να ορίσεις μια ώρα έναρξης και λήξης του πάρτυ ώστε να μην ανησυχείς μήπως οι καλεσμένοι θα παραμείνουν παραπάνω ενώ θα προσπαθείς να ηρεμήσεις το κουρασμένο μωράκι σου από το πάρτυ.

pexels-pavel-danilyuk-7180789.jpg

Πρόγραμμα του πάρτυ

Αν και τα μωρά δεν ξυπνούν νωρίς για να  πάνε στη δουλειά, έχουν το δικό τους μοναδικό πρόγραμμα ύπνου. Εάν ξέρεις ότι το μωρό σου μπορεί να γκρινιάξει πιο εύκολα το απόγευμα επειδή είναι κουρασμένο, φρόντισε να προγραμματίσεις το πάρτι το πρωί όταν αισθάνεται καλύτερα. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλεις το μωρό σου να πάρει έναν υπνάκο λίγο πριν ξεκινήσει το πάρτυ. Τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν έως και 18 ώρες την ημέρα άρα προγραμμάτισε το πάρτι να μην διαρκέσει περισσότερο από 2 ώρες. Μπορεί να μην σου φαίνεται πολύς χρόνος, αλλά προλαβαίνεις να κόψεις την τούρτα, να βγάλεις φωτογραφίες και να απολαύσεις λίγη κουβεντούλα με τους καλεσμένους.

paul-binas-Hi-YWwO2U-0-unsplash.jpg

Θέμα για πάρτι πρώτων γενεθλίων

Το μικρό σου έχει κάποιο αγαπημένο παιδικό βιβλίο ή λούτρινο παιχνίδι; Υπάρχουν παιχνίδια και δραστηριότητες που φαίνεται να απολαμβάνει περισσότερο από άλλα; Αυτό που αγαπά το παιδί σου μπορεί να δώσει πολλές ιδέες για το πάρτυ για τα πρώτα του γενέθλια! Ή ίσως, κι αυτό που αγαπάς πιο πολύ εσύ! Οι ιδέες κι οι δυνατότητες σήμερα είναι πραγματικά άπειρες και τις περισσότερες τις βρήκαμε στο balloon.gr

Ενδεικτικά για κοριτσάκια

Μικρό μου Πόνυ

Μονόκερως

Μικρή Γοργόνα

Πριγκίπισσες της Ντίσνεϋ Frozen

Κι ενδεικτικά για αγοράκια:

Superman,

Batman,

Spiderman

PJ Masks Δεινόσαυροι

Toy Story Avengers

Επίσης, σήμερα υπάρχει εξειδικευμένη διακόσμηση για τα 1α γενέθλια. Πάρε περισσότερες ιδέες π.χ. από εδώ:

1α γενέθλια αγόρι

1α γενέθλια κορίτσι

guygu.png

Διακόσμηση και ασφαλές περιβάλλον για μωρά

Τα μωρά συγκινούνται από πολύχρωμα, λαμπερά και κινούμενα αντικείμενα. Δημιούργησε μια μαγική χώρα των θαυμάτων μόνο για το μικρό σου θησαυρό! Χρησιμοποίησε μπαλόνια, σερπαντίνες και λούτρινα ζωάκια που θα λατρέψει το μωρό σου. Να θυμάσαι ότι θα τραβήξεις πολλές φωτογραφίες άρα κάθε λήψη πρέπει να φαίνεται υπέροχη. Γι’ αυτό διάλεξε φωτεινά χρώματα και διακοσμητικά αντικείμενα με λαμπερές υφές. Εάν το πάρτι γίνει σε εξωτερικό χώρο μια καλή λύση είναι να φέρεις ένα παρκοκρέβατο μαζί σου. Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο αν υπάρχουν και άλλα μικρά παιδιά στο πάρτυ. Όπου κι αν κάνεις το πάρτυ, ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσεις το περιβάλλον είναι να μπουσουλίσεις με γόνατα  για να δεις αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βλάψει ένα παιδί. Διάλεξε πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια και πιάτα για να αποφύγεις οποιοδήποτε σπάσιμο. Πάντα βεβαιώσου ότι τουλάχιστον ένα άτομο παρακολουθεί τα παιδιά. 

or-hakim-IwO87F19PYU-unsplash.jpg

Δωράκια

Τα δωράκια για πάρτυ θα αποτελέσουν ένα όμορφο αναμνηστικό των πρώτων γενεθλίων του παιδιού σου. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο ή ακριβό για τους καλεσμένους σου. Μπορείς να επιλέξεις μια σακουλίτσα με καραμέλες και γλυκά που θα ενθουσιάσουν τα παιδάκια ή ένα πιο συναισθηματικό δωράκι για τους μεγαλύτερους. Μερικές ιδέες είναι για δωράκια για τα πρώτα γενέθλια είναι:

σακουλάκια γεμάτα με λιχουδιές όπως καραμέλες ή cake pops

μια κορνίζα με φωτογραφία του μωρού σου Σαπουνόφουσκες

Μια κούπα ή ένα μαγνητάκι με τη φωτογραφία του μωρού σου

σπιτικά μπισκότα ή σαπουνάκια

κάτι πρακτικό για άλλα μωρά όπως δαχτυλίδια οδοντοφυΐας, κουδουνίστρες κ.α.

αυτοκόλλητα με αγαπημένους παιδικούς ήρωες

kj.png