Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2022: Μέσω ΑΣΕΠ η αίτηση

Άρχισε η πλατφόρμα για 8.586 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Αίτηση για μόνιμο διορισμό καλούνται να υποβάλουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ο.Π.ΣΥ.Δ. στο https://opsyd.sch.gr και η προθεσμία είναι μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2022 ΑΣΕΠ
Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2022 ΑΣΕΠ

Πρόκειται για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Αυτή η κίνηση ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης πριν μήνες όπως και θα δείτε στο βίντεο:




Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, στη διαδρομή: Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται επιλέγοντας Οριστικοποίηση.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, η ημερομηνία υποβολής και η ένδειξη κατάστασης Υποβληθείσα εμφανίζονται στον Κατάλογο ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι.

Εάν οι υποψήφιοι επιθυμούν τη διόρθωση ή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση Υποβληθείσα, πρέπει, εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην πρόσκληση να επιλέξουν για τη συγκεκριμένη αίτηση Ακύρωση. Στη συνέχεια, επιλέγουν Νέα Αίτηση για να δημιουργήσουν νέα αίτηση ή Αντιγραφή, για να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο της προηγούμενης ακυρωμένης αίτησης, την οποία μπορούν να επεξεργαστούν, να διορθώσουν και στο τέλος επιλέγουν εκ νέου Οριστικοποίηση.