Screenshot

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειος παριστάνει τον τεχνικό και ξαφρίζει σπίτια στην Εύβοια – Συναγερμός στις αρχές

Τρόμος στα χωριά των Ψαχνών: Άγνωστος μπαίνει στα σπίτια προσποιούμενος τον υδραυλικό της ΔΕΗ

Μην ανοίγετε σε κανέναν! Ο «μαϊμού» τεχνικός που βάζει στο στόχαστρο ηλικιωμένους στην Εύβοια

Μεγάλη αναστάτωση και έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε χωριά κοντά στα Ψαχνά, εξαιτίας της δράσης ενός άγνωστου άνδρα που επιχειρεί να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες. Ο επιτήδειος προσεγγίζει κατοικίες και, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες, προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών για να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό των σπιτιών τους.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα μεθοδευμένη, καθώς εμφανίζεται πότε ως τεχνικός της ΔΕΗ, πότε ως υδραυλικός και πότε ως υπάλληλος εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες των κατοίκων, ο δράστης επικαλείται δήθεν επείγοντα έλεγχο στο ρολόι του ηλεκτρικού ρεύματος, βλάβη στην τηλεφωνική γραμμή ή κάποια άλλη τεχνική εργασία που πρέπει να γίνει άμεσα. Με αυτό το πρόσχημα, πιέζει τους ενοίκους να του ανοίξουν την πόρτα.

Ο πραγματικός του στόχος δεν είναι άλλος από την κλοπή χρημάτων, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, ο άγνωστος επιλέγει στοχευμένα να χτυπά πόρτες όπου διαμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, εκμεταλλευόμενος την καλοσύνη και την πιθανή αδυναμία τους να αντιδράσουν.

Μετά τα συνεχόμενα περιστατικά, οι τοπικές αρχές και οι φορείς απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Είναι απαραίτητο να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν άγνωστο, εάν προηγουμένως δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του και η ιδιότητα της εταιρείας που εκπροσωπεί, μέσω επίσημου τηλεφωνικού ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις ή ανάλογα περιστατικά στην περιοχή του, καλείται να επικοινωνήσει αμέσως με την Αστυνομία για την άμεση επέμβασή της.