Προσωπικός γιατρός gov 2024: Πως κλείνεις ραντεβού

προσωπικοσ γιατροσ gov, ραντεβου

Ο προσωπικός γιατρός έχει έρθει μέσω gov αλλά πολλοί πολίτες δεν ξέρουν ακόμα για το πως κλείνουν ραντεβού στον οικογενειακό γιατρό το έτος 2024.

Είναι ένα σύνθετο ερώτημα που ακόμα δεν υπάρχει σιγουριά. Θα τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την αρχή γιατί πάντα υπάρχει το μπέρδεμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας αναλύσουμε για το ποια είναι η διαδικασία εγγραφής στον προσωπικό γιατρό καθώς και πως θα “κλείσετε” ραντεβού. Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Προσωπικός γιατρός gov: Πως κάνουμε εγγραφή;

Θα πρέπει πρώτα από όλα να κάνετε αίτηση στον προσωπικό γιατρό. Μάλιστα αυτή η αίτηση πολυδιαφημίστηκε το 2022 με το πλεονέκτημα πως όσοι έκαναν αίτηση για προσωπικό οικογενειακό γιατρό είχαν και την προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεων τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η πλατφόρμα εγγραφής για προσωπικό ιατρό αρχικά ήταν αυτή της παρένθεσης (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p). Γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη, ή αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, μέσω των φαρμακείων. Αυτά όλα στο παρελθόν.

Τώρα για να κάνει κάποιος εγγραφή στον προσωπικό γιατρό θα πρέπει να πληκτρολογήσει την διεύθυνση prosopikos.gov.gr.

Ο πολίτης για να εγγραφεί σε Προσωπικό γιατρό θα πρέπει να συνδεθεί στην υπηρεσία gov.gr η απευθείας με το διπλανό link https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-ugeias/ugeias/eggraphe-se-prosopiko-iatro

Πατώντας την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση θα σας εμφανιστεί η πιο κάτω σελίδα.

προσωπικοσ γιατροσ gov, ραντεβου

Ο πολίτης μπορεί να συνδεθεί στην υπηρεσία του οικογενειακού γιατρού με τους παρακάτω τρόπους:

• Είσοδος με κωδικούς TaxisNet και OTP

• Είσοδος με κωδικούς Α.Η.Φ.Υ.

• Είσοδος με eiDAS (αφορά ευρωπαίους πολίτες)

Στην συνέχεια, ο πολίτης πατώντας «Είσοδος στην Υπηρεσία», μεταφέρεται στη σελίδα επιλογής φορέα με τον οποίο θα αυθεντικοποιηθεί στην εφαρμογή.

Αφού επιλεγεί ο επιθυμητός φορέας, ο πολίτης, συνεχίζει τη διαδικασία της αυθεντικοποίησης, όπου στην περίπτωση επιλογής μέσω TaxisNet, απαιτείται η δήλωση του κινητού του πολίτη στο ΕΜΕπ.

Μόλις ο πολίτης ολοκληρώσει τη διαδικασία της αυθεντικοποίησης λαμβάνει SMS, με τον κωδικό επιβεβαίωσης τον οποίο πρέπει να συμπληρώσει στην εφαρμογή και να πατήσει «Επιβεβαίωση».

Στην συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ του ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους.

Όταν ο πολίτης πατήσει «Είσοδος», θα εμφανιστεί μία σύνοψη των στοιχείων του, και αφού ελέγξει την ορθότητά τους, επιλέγει «Επιβεβαίωση»

προσωπικοσ γιατροσ gov, ραντεβου

Πως κλείνετε ραντεβού στον προσωπικό οικογενειακό γιατρό;

Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους με τον Προσωπικό Ιατρό μέσα από τον ιστότοπο https://prosopikos.gov.gr.

Επιπλέον, μέσα από τον ίδιο ιστότοπο, https://prosopikos.gov.gr, τόσο οι πολίτες όσο και οι ιατροί μπορούν να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες για τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο αναλόγως της ιδιότητάς τους: Συχνές Ερωτήσεις (Πολίτες) ή Συχνές Ερωτήσεις (Γιατροί)».

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα θα βρείτε τον οικογενειακό σας γιατρό και θα κλείσετε την ημερομηνία που θέλετε να τον επισκεφθείτε. Είναι το ίδιο design που είχε χρησιμοποιηθεί όπως και τότε που κάναμε αίτηση για το εμβόλιο κατά της covid 19.