Ποια η προθεσμία για παράλληλο μηχανογραφικό, σχολές και ΙΕΚ;

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα γραπτά των φετινών Πανελληνίων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έχει ξεκινήσει και η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να τα υποβάλλουν έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου και για την υποβολή θα χρειαστούν τον προσωπικό τους κωδικό, καθώς και να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ.

Μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (ΜΔ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες.

Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου (Οριστικοποίηση).

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ.