Σχολεία
Σχολεία

Πρότυπα σχολεία 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Πότε είναι οι αιτήσεις για τα Πρότυπα Σχολεία 2024, πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και τα θέματα εισαγωγής – Πότε η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία

Για άλλη μια χρονιά συνεχίζεται ο θεσμός με τα πρότυπα σχολεία που είναι δεκάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και στην πρωτεύουσα.

Η αίτηση για πρότυπα σχολεία 2024 θα ξεκινήσει όταν καθοριστεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα σχολεία, τα Πειραματικά και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Η διαδικασία για να κάνετε αίτηση για πρότυπα σχολεία 2024 είναι απλή. Με κωδικούς taxisnet δηλώνετε το παιδί σας που θα δώσει εξετάσεις.

Η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις της Α’ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου των Πρότυπων Σχολείων θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι multiple choice.

Πότε γίνεται η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία 2024

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία, θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία 2024

Τα αποτελέσματα για τα Πρότυπα Σχολεία 2024 βγαίνουν συνήθως δύο εβδομάδες μετά τις εξετάσεις.

Το 2023, ανακοινώθηκαν στις 12.05.2023, τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία.

Οι εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία έγιναν το Σάββατο 29.04.2023.

Οι γονείς μπορούν εύκολα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα. Ειδοποιούνται με SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Επίσης μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα για τα πρότυπα από την πλατφόρμα ΔΕΠΠΣ των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet.

Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία;

Στις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία η ώρα προσέλευσης είναι το αργότερο μέχρι τις 9 το πρωί.

Τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, είναι μία πρόσφατη εκτυπωμένη αίτηση από την πλατφόρμα όπου αναγράφεται ο κωδικός αίτησης, ο αριθμός υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο που ανήκει.

Θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή διαβατήριο αν είναι κάτω των 12 ετών. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορείτε να το πάρετε από τα ΚΕΠ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο υποψήφιος για να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στα πρότυπα σχολεία θα χρειαστεί ταυτότητα από το αστυνομικό τμήμα.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου του προτύπου, αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε στο δημοτικό, είτε στο Γυμνάσιο.

Έχει να κάνει με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 150 λεπτών.

Πρότυπα εξετάσεις 2024: Πότε βγαίνουν τα θέματα εισαγωγής;

Πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα πρότυπα σχολεία 2024 καθώς και ποια είναι τα θέματα εισαγωγής και που τα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος.

Πέρσι, τα θέματα για τα πρότυπα ανακοινώθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Στην ΔΕΠΠΣ, θα δείτε τα θέματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία που θα ανέβουν μετά την λήξη των εξετάσεων.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι το 2023 και πολλοί γονείς είχαν τα θέματα για να τσεκάρουν μαζί με τα παιδιά τους το πως πήγαν στις εξετάσεις.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία θέση στο δίκτυο των πρότυπων σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό.