Πρότυπα σχολεία 2022: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Πολλοί γονείς ρωτούν για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα Πρότυπα Σχολεία 2022.

Πέρσι, τα θέματα για τα πρότυπα 2021 ανακοινώθηκαν μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, και έτσι έγινε και φέτος. Εδώ (https://depps.minedu.gov.gr/) θα δείτε τα θέματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία 2022 που έχουν ανέβει.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό. Δείτε ενδεικτικά θέματα για πρότυπα σχολεία 2022 για τα πρότυπα σχολεία στην παρένθεση (https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10245)

Και φέτος, η εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα πρότυπα σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιήθηκε με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών.

Οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία είτε είναι γυμνάσια είτε λύκεια έγιναν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2022: Πότε είναι οι αιτήσεις και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;
Πρότυπα σχολεία εξετάσεις 2022: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα; φωτό: Trung Pham Quoc Unsplash

Πέρσι, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 έγιναν οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία. Για τη συμμετοχή οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών είχαν υποβάλλει αίτηση. Οι αιτήσεις για τα πρότυπα σχολεία ήταν από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου 2021. Φέτος ξεκίνησαν νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία βγήκαν 3 ημέρες μετά, την 1η Ιουλίου 2021.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πότε θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα πρότυπα 2022. Παίρνοντας υπόψιν τα περσινά δεδομένα η ανάρτηση τους έγινε ύστερα από τρεις εργάσιμες μέρες.

Αν υιοθετηθεί η περσινή κατάσταση, η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στα πρότυπα έπρεπε να έχει γίνει στα μέσα αυτής της εβδομάδας. Κάτι που δεν έγινε εντείνοντας και άλλο την αγωνία των μαθητών.

Πληροφορίες μιλούν για δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα.