Ψηφιακή μέριμνα: Μέχρι πότε θα πάρετε τα voucher;

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ».

Είναι κάτι ανάλογο με το voucher 200 ευρώ δόθηκε πριν έναν χρόνο στους μαθητές μέσω της ψηφιακής μέριμνας.

Το ίδιο θα γίνει και για τους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν και αυτοί κουπόνι για να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στα καταστήματα που θα δημοσιοποιηθεί η λίστα τους, οι δικαιούχοι του voucher των 200€ μπορούν να επιλέξουν desktop, laptop ή tablet.

Η εξαργύρωση του voucher μπορεί να πραγματοποιηθεί online, τηλεφωνικά ή να επισκεφθούν ένα από τα καταστήματα voucher 200.

Ξεκίνησε η χορήγηση του voucher των 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς- δικαιούχους του προγράμματος για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους έως και την 8η Ιουλίου 2022.

Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας των δικαιούχων voucher εκπαιδευτικών 2022, πραγματοποιούνται κυρίως αυτοματοποιημένα, μέσω διαλειτουργικότητας συστημάτων φορέων του δημοσίου, χωρίς χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες ελέγχου δικαιολογητικών.

Θα λάβουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Δικαιούχοι είναι 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022. Αφορά μόνιμους και αναπληρωτές.

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή (laptop ή desktop) ή tablet από το κατάστημα της επιλογής τους.

160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 θα πάρουν το voucher.
160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 θα πάρουν το voucher.

Αν πρόκειται για ζευγάρι εκπαιδευτικών που θα κάνουν αίτηση, θα δίνονται δύο κουπόνια των 200 ευρώ, και το σύνολο του ποσού των 400 ευρώ θα εξαργυρώνεται για την αγορά μιας συσκευής.

Για το voucher εκπαιδευτικών, οι δικαιούχοι, θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα.