Ρολά ασφαλείας και πώς να τα βρείτε: Διάτρητα, Ανοιχτού & Κλειστού Τύπου

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια και τη θωράκιση μιας επιχείρησης, είναι λογικό ο ιδιοκτήτης της να θέλει το καλύτερο και να είναι διατεθειμένος να μη λυπηθεί κανένα έξοδο. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι τα ρολά ασφαλείας είναι το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας για ένα κατάστημα, το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι το εξής: ποια είναι τα καλύτερα ρολά ασφαλείας και πως θα τα βρω; ΝΑ ξεκαθαρίσουμε ξεκινώντας ότι το ερώτημα αυτό αν και λογικό, δεν είναι απόλυτα σωστό.

Αυτό που πρέπει να ξέρει κάποιος πριν αγοράσει ρολά ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας μόνο τύπος. Σε γενικές υπάρχουν τρεις και ο κάθε ένας έχει και τα δικά του χαρακτηριστικά με το σημαντικότερο ίσως να είναι το ποσοστό ορατότητας που επιτρέπει στη βιτρίνα και γενικά το κατάστημα. Όσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρει ένα ρολό, τόσο μικρότερη είναι και η ορατότητα που επιτρέπει στο κατάστημα. Με άλλα λόγια, ανάλογα με το κατάστημα σας, η πιο ασφαλής – ακριβή λύση μπορεί να μην είναι η καλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι το σωστό ερώτημα είναι ποια είναι τα καλύτερα ρολά ασφαλείας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ μου και που μπορώ να τα βρω.

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά τους τύπους ρολών για να απαντήσουμε στο πρώτο σκέλος της ερώτησης.
Ρολά κλειστού τύπου: Τα εν λόγω ρολά αποτελούνται από ορθογώνια κομμάτια χάλυβα ενωμένα μεταξύ τους με ειδικό τρόπο ώστε να ανοίγουν. Τα κομμάτια αυτά είναι απολύτως συμπαγή, πράγμα που σημαίνει ότι όταν κλείνει το ρολό, στην ουσία σχηματίζεται ένα τείχος από χάλυβα μπροστά από το μαγαζί. Τα ρολά αυτά δεν κρατούν μόνο τους κλέφτες έξω από τον χώρο, αλλά προστατεύουν και το κατάστημα από ρίψεις αντικειμένων. Εννοείται ότι η βιτρίνα δεν φαίνεται καθόλου. Τα ρολά αυτά είναι η καλύτερη επιλογή για τράπεζες και καταστήματα με ακριβά είδη, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές κλπ. Δηλαδή για καταστήματα που δεν χρειάζονται πολύ τη βιτρίνα για να προσελκύσουν πελάτες.

Διάτρητα ρολά: Τα ρολά αυτά μοιάζουν πολύ με τα παραπάνω αλλά έχουν μία μικρή διαφορά: έχουν πολλές μικρές τρύπες. Οι τρύπες αυτές στην ουσία επιτρέπουν τον πελάτη να έχει κάποια οπτική επαφή με το κατάστημα και τη βιτρίνα, αλλά συνήθως θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά για να έχει μια καλή εικόνα. Το μέγεθος και το πλήθος των τρυπών ποικίλει κι εννοείται ότι όσο περισσότερες και μεγαλύτερες είναι τόσο μεγαλύτερη ορατότητα θα έχει το κατάστημα, αλλά θα μειωθεί λίγο η προστασία, κυρίως από εργαλεία και αντικείμενα που μπορούν να εκτοξευθούν προς το κατάστημα. Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας είναι ιδανικά για φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, κοσμηματοπωλεία, πολυκαταστήματα κλπ.

Ρολά ανοιχτού τύπου: Τα ρολά αυτά αποτελούνται από πλέγμα που δημιουργείται από το ειδικό «πλέξιμο» χαλύβδινων βεργών μεταξύ τους. Είναι τα πιο συχνά ρολά αφού εμποδίζουν την είσοδο του κλέφτη χωρίς όμως να κρύβουν τη βιτρίνα. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά όσον αφορά τη προστασία από ρίψεις αντικειμένων, οπότε δεν είναι καλή επιλογή για καταστήματα, ασχέτως τύπου, που βρίσκονται σε περιοχή που γίνονται συχνά επεισόδια και καταστροφές. Τα εν λόγω ρολά είναι η ιδανική λύση για καταστήματα ρούχων και παπουτσιών, συνοικιακά ψιλικατζίδικα και γενικά καταστήματα που έχουν ανάγκη τη βιτρίνα τους.

Πού θα βρείτε τα καλύτερα ρολά ασφαλείας για σας;
Η απάντηση σε αυτό το σκέλος είναι σχετικά απλή: σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εξειδικευμένες επιχειρήσεις που πουλάνε και τοποθετούν ρολά ασφαλείας καταστημάτων. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, ο αριθμός αυτών των επιχειρήσεων μπορεί να είναι και σχετικά μεγάλος. Με μία έρευνα στο διαδίκτυο ή / και με τη βοήθεια των γειτονικών σας επιχειρήσεων που έχουν ήδη ρολά, θα βρείτε σίγουρα μία επιχείρηση που να σας ταιριάζει. Από εκεί και μετά, το προσωπικό της θα φροντίσει να βρει τη καλύτερη λύση για σας.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα