School pass gov: Πότε είναι οι αιτήσεις;

school pass αιτηση, school pass gov

Ένα νέο πρόγραμμα ακούγεται να έρθει στα σχολεία και το όνομα αυτού είναι school pass, όπου οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω gov.

Στα σκαριά φαίνεται ότι είναι ένα school pass, για να κάνουν οι μαθητές επιδοτούμενες εκδρομές στον Έβρο.

Επιδοτούμενες εκδρομές μαθητών στον Έβρο, μέσω ενός νέου επιδόματος school pass, μελετούν τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας, με στόχο την τουριστική ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές το καλοκαίρι αλλά και την άμεση επαφή των παιδιών με το φυσικό τοπίο και τους ημιορεινούς όγκους της Κίρκης, του Άβαντα, της Τραϊανούπολης και το δάσος της Δαδιάς.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθιερωθεί στα πρότυπα του north evia και samos pass, το νέο school pass, που θα φέρνει στον Έβρο μαθητές και μαθήτριες μέσα από επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές.

Θα γίνονται είτε οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα είτε αεροπορικώς από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Η καθιέρωση του school pass για τον Έβρο, προτάθηκε από τις τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με θέμα την καθιέρωση επιδοτούμενων σχολικών εκδρομών στον Έβρο.

Για το πότε θα υλοποιηθεί, δεν υπάρχει ενημέρωση μιας και η πρόταση αυτή βρίσκεται υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η σύνδεση του «Έβρος Pass» με τις σχολικές εκδρομές ώστε να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα στηρίζοντας παράλληλα τις περιοχές.

Για το πότε θα γίνει αίτηση στο school pass αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές 2024.