Ρούχα Προσωπικού – Aνανεώστε την επαγγελματική σας εικόνα

Στην επιτυχία μίας επιχείρησης συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό η επαγγελματική εικόνα και η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται. Αυτή μπορεί να απωθήσει ή να ενθαρρύνει τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και άλλα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας. Εάν τα επαγγελματικά ρούχα που φοράει το προσωπικό της επιχείρησης είναι προσεγμένα, είναι δυνατόν να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών, να αποκτήσει δημοτικότητα η εταιρεία και να καταφέρει να ξεχωρίσει από άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες. Επιθυμείτε να ανανεωθεί η εικόνα της επιχείρησης σας, επιλέγοντας νέο επαγγελματικό ρουχισμό για τους εργαζομένους σας, αλλά δεν ξέρετε τι να διαλέξετε; Οι επόμενες γραμμές του κειμένου, θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να επιλέξετε τα ρούχα βασιζόμενος στην ταυτότητα της εταιρείας σας, τις τελευταίες τάσεις στην επαγγελματική ένδυση αλλά και να βρείτε ό,τι αναζητάτε στο  https://ayo.gr/el/.

Κατανόηση της τρέχουσας εικόνας της επιχείρησης

Αρχικά, πριν επιχειρήσετε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση  των νέων επαγγελματικών ενδυμάτων που θα χρησιμοποιεί το προσωπικό της επιχείρησης σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά ορισμένα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται να κατανοήσετε πλήρως τις αξίες και την επιχειρηματική κουλτούρα προκειμένου να δημιουργηθεί ρουχισμός που αντανακλά τις συγκεκριμένες αρχές. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να παρουσιάζεται η ταυτότητα της εταιρείας με την βοήθεια της εικόνας.

Έπειτα, κατανοήστε τους στόχους και την θέση της εταιρείας στην αγορά. Αναρωτηθείτε ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε και ποιοι είναι οι πελάτες που στοχεύετε. Αναλύστε το τρέχον στυλ της επιχείρησης και την επαγγελματική της εικόνα και αναρωτηθείτε αν είναι συνεπής με τους εταιρικούς στόχους και αξίες.

Μη αμελήσετε να ελέγξετε και τις καταναλωτικές τάσεις καθώς αυτές μπορούν να ορίσουν και το στυλ των επαγγελματικών ενδυμάτων. Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο να συμπεριλάβετε και τους εργαζόμενους σας στην διαδικασία δημιουργίας νέων επαγγελματικών ρούχων. Ή και τους πιο πιστούς πελάτες σας. Για να επιτύχετε την συμμετοχή όλων, μπορείτε να συναντηθείτε μαζί τους στο χώρο της εργασίας και να ζητήσετε την άποψη τους σχετικά με τα ρούχα του προσωπικού. Αυτή η επικοινωνία είναι δυνατόν να σας δώσει σημαντικές πληροφορίες για τις δικές τους προτιμήσεις.

Ακόμη, σκεφτείτε να διεξάγετε δημοσκοπήσεις μεταξύ των πελατών και των εργαζομένων προκειμένου να αξιολογήσετε την ικανοποίησή τους σχετικά με το στυλ της εταιρείας και τα ρούχα προσωπικού. Παρατηρήστε προσεκτικά και την στάση που κρατούν οι εργαζόμενοι όσο βρίσκονται στο εργασιακό περιβάλλον σχετικά με τα ρούχα που φορούν.

Στρατηγική επιλογής ρούχων προσωπικού

Μόλις συγκεντρώσετε όλες τις απόψεις του προσωπικού και τις ανάγκες του αναφορικά με τον επαγγελματικό ρουχισμό, θα χρειαστεί να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα: στην προσεκτική επιλογή των ρούχων. Έτσι, φροντίστε να διαλέξετε πρωτίστως το κατάλληλο ύφασμα. Για να νιώθει άνετα το προσωπικό σας και να μπορεί να κινείται ελεύθερα, διαλέξτε υφάσματα που παρέχουν την άνεση και δεν δυσχεραίνουν την κίνηση όπως είναι το λινό ή το βαμβάκι. Αν το εργασιακό περιβάλλον έχει πολύ υγρασία ή υψηλές θερμοκρασίες, διαλέξτε και διαπνέοντα υλικά για να δημιουργηθούν τα επαγγελματικά ενδύματα. Επίσης, σιγουρευτείτε πως τα υλικά που έχετε επιλέξει, είναι ανθεκτικά.

Τα χρώματα στα ρούχα που θα διαλέξετε θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα της εταιρίας και να ταιριάζουν με το χρωματικό προφίλ της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα, αν το λογότυπο της επιχείρησης έχει αποχρώσεις κόκκινου και κίτρινου, τότε τα επαγγελματικά ενδύματα του προσωπικού, θα πρέπει να έχουν τις ίδιες αποχρώσεις.

Επίσης, φροντίστε τα ρούχα να ταιριάζουν στην σωματική δομή κάθε εργαζομένου. Αν είναι υπερβολικά φαρδιά ή στενά θα δυσκολεύονται να τα φορούν 7-8 ώρες καθημερινά. Θυμηθείτε τα ρούχα που θα επιλέξετε να αντανακλούν την αισθητική της εικόνας και να φανερώνουν επαγγελματισμό.

Τάσεις και καινοτομίες στα επαγγελματικά ρούχα

Προτού καταλήξετε στην επιλογή και στην δημιουργία του επαγγελματικού ρουχισμού για το προσωπικό σας, είναι αναγκαίο να εξετάσετε και τις τελευταίες τάσεις που ισχύουν στα επαγγελματικά ρούχα. Αυτές αποτυπώνουν τις αλλαγές στις εταιρικές πρακτικές καθώς και στις εξελίξεις στη μόδα. Οι τάσεις είναι πιθανόν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης και τον τομέα που ανήκει. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τάσεις που παρατηρούνται αρκετά συχνά ανεξαρτήτου κλάδου και τύπου εταιρείας.

Πιο χαρακτηριστικά, πλέον όσοι σχεδιάζουν επαγγελματικό ρουχισμό προσπαθούν να αναμείξουν το κλασικό με το μοντέρνο στυλ. Δηλαδή, ενσωματώνουν κλασικά στοιχεία σε μοντέρνα σχέδια προκειμένου να δημιουργήσουν ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα που να δείχνει επαγγελματισμό και ταυτόχρονα να είναι σύγχρονο.

Ακόμα, στις μέρες μας, πολλές επιχειρήσεις επιτρέπουν στο προσωπικό τους να εκφράσουν την προσωπικότητα τους μέσω των ενδυμάτων εργασίας και γι αυτό τους επιτρέπουν να διαλέξουν σχέδια, χρώματα ή κάποιο αξεσουάρ που να ταιριάζει στο δικό τους στυλ και στην προτίμησή τους. Άλλη μία πρόσφατη και συνεχώς αυξανόμενη τάση είναι η δημιουργία επαγγελματικού ρουχισμού από ανακυκλωμένα υφάσματα που δεν καταστρέφουν το περιβάλλον και βιώσιμα υλικά όπως οργανικό βαμβάκι.

Επιπλέον, η αύξηση της τεχνολογίας έχει αντίκτυπο και στην καινοτομία των σχεδίων και των υφασμάτων της επαγγελματικής ένδυσης. Έτσι, εφαρμόζοντας προηγμένη τεχνολογία δημιουργούνται επιτυχώς ρούχα με υψηλού επιπέδου αντοχή και ανθεκτικότητα καθώς και με αντιβακτηριδιακή ιδιότητα. Σε κάποια επαγγελματικά ρούχα με την βοήθεια της τεχνολογίας, ενσωματώνονται αισθητήρες θερμότητας ή υγρασίας ή αντικείμενα φωτισμού για να είναι παραπάνω λειτουργικά στα άτομα που τα φορούν.

Συντήρηση και φροντίδα των επαγγελματικών ρούχων

Τα επαγγελματικά ενδύματα για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής τους είναι αναγκαίο να ακολουθούνται σωστά οι οδηγίες φροντίδας που αναγράφονται στην ετικέτα τους. Έτσι, ζητήστε από το προσωπικό σας, να πλένει χωριστά την επαγγελματική τους στολή από τα υπόλοιπα ρούχα. Έπειτα, για το πλύσιμο του επαγγελματικού ρουχισμού θα πρέπει να χρησιμοποιούν ήπιο απορρυπαντικό χωρίς άρωμα ή χημικές πρόσθετες ουσίες για να μη καταστραφεί.

Επίσης, καλό είναι να στεγνώσουν φυσικά τα επαγγελματικά ρούχα και να μη χρησιμοποιηθεί το στεγνωτήριο, ειδικά αν έχουν φτιαχτεί από ευαίσθητα υλικά ή αν στα ρούχα υπάρχει εκτυπωμένο ή κεντημένο το λογότυπο της επιχείρησης. Εάν είναι απαραίτητο να σιδερωθούν τα συγκεκριμένα ενδύματα, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει το σίδερο και ανάμεσα σε αυτό και το ρούχο θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα πανί.

Ακόμα, ο επαγγελματικός ρουχισμός θα πρέπει να αποθηκεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χαθεί η μακροζωία του. Πριν την αποθήκευση του, ο χώρος, καλό είναι, να είναι οργανωμένος με ράφια ή κουτιά αποθήκευσης προκειμένου τα επαγγελματικά ενδύματα να προστατευτούν από την βρωμιά και τη σκόνη. Πριν την τοποθέτησή τους σε αυτό το χώρο, ενημερώστε το προσωπικό σας πως θα πρέπει να αερίζεται καλά για να μη υπάρχει υγρασία που προκαλεί μούχλα και δυσάρεστες μυρωδιές στα ρούχα.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα, ζητήστε από το προσωπικό σας, να βρει ένα διαφορετικό χώρο για να αποθηκεύει τα επαγγελματικά του ρούχα. Για να προστατευτούν από την ηλιακή ακτινοβολία και να αποφευχθούν οι φθορές και τα ξεθωριάσματα του υφάσματος, είναι χρήσιμο να αποθηκευτούν τα ρούχα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Επίλογος

Συνοψίζοντας, η εμφάνιση ενός εργαζομένου με τα κατάλληλα επαγγελματικά ρούχα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εικόνα που θέλει να δείξει μια εταιρεία προς τα έξω. Τα προσεγμένα ρούχα προσωπικού δημιουργούν μία όμορφη πρώτη εντύπωση και προσθέτουν αξία στην δική σας επιχείρηση. Η ανανέωση των επαγγελματικών ενδυμάτων, ενισχύει περισσότερο την εταιρική εικόνα. Γι αυτό, φροντίστε να ανανεώνετε τακτικά τα ρούχα που φοράει το προσωπικό σας.