Σάββας: Πότε γιορτάζει το 2024;

Σάββας: Πότε γιορτάζει

Πότε γιορτάζει ο Σάββας το 2024;

Στην ελληνική λαϊκή παράδοση η εορτή του Άγιου Σάββα είναι στο μέσο των λεγόμενων «Νικολοβάρβαρων».

Ο Άγιος Σάββας είναι μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία μας. Το όνομα του σημαίνει γέρος. Σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό και μόνασε σε μοναστήρι που έχτισε ο ίδιος κοντά στη Βηθλεέμ.

Κοιμήθηκε εν ειρήνη στα Ιεροσόλυμα στις 5 Δεκεμβρίου του 532. Τα λείψανά του βρίσκονται στο μοναστήρι της Μεγάλης Λαύρας.

Ο Σάββας γιορτάζει στις 5 Δεκεμβρίου.

Ευχές για γιορτή

-Χρόνια Πολλά …Να έχεις υγεία ευτυχία και αγάπη!

-Για την ονομαστική σου εορτή σου εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

-Εύχομαι να χαίρεσαι το όνομα σου! Εύχομαι επίσης όσοι προφέρουν το όνομα σου να είναι ευγνώμονες για το καλό που θα τους έχεις κάνει, και τέλος εύχομαι να αξίζεις τόσο πολύ ως άνθρωπος, ώστε κάποιος να θελήσει κάποτε να βαφτίσει το παιδί του δίνοντάς του το δικό σου όνομα..!

-Ανάμεσα στις πολλές ευχές που θα ακούσεις σήμερα, δεν θέλω να παραλείψω και εγώ τη δική μου, χρόνια σου πολλά και καλά και εύχομαι επιτυχία σε κάθε τομέα και εννοείται υγεία πάνω από όλα! Να περνάς όμορφα ό,τι και αν κάνεις, με όποιους και να είσαι!

Αξία ανεκτίμητη η φιλία

Είναι πάντα σημαντικό να έχουμε υπόψη μας τους φίλους μας και να τους ευχόμαστε για τη γιορτή τους. Η φιλία αποτελεί μια ανεκτίμητη αξία στο ταξίδι της ζωής μας.

Ο Αριστοτέλης είχε σοφά πει ότι οι πραγματικοί φίλοι είναι σαν μια ψυχή σε δύο σώματα. Στη γνήσια φιλία, δεν υπάρχουν σταυροδρόμια.

Ακόμα κι αν αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, η αλήθεια μπορεί να προκαλέσει πόνο και θυμό, αλλά στο τέλος, η γλυκιά γεύση της ειλικρίνειας υπερνικά την προδοσία και το ψέμα.

Αν έχουμε τέτοιους ανθρώπους στο πλευρό μας, είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε τα πάντα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, και, φυσικά, αξίζει να τους κρατήσουμε κοντά μας για πάντα.