Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων μετά τον σεισμό στην Εύβοια, που έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σεισμός τώρα στην Εύβοια 4,5 Ρίχτερ, αρκετά αισθητός στην Αθήνα

«Χορός» μετασεισμών μετά τα 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια – Τι λένε οι σεισμολόγοι. Σείεται η γη ύστερα από σεισμό στην Ιστιαία

Ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με 17-18 μικροσεισμούς της τάξεως των 2 Ρίχτερ, ενώ αναμένεται να κλείσει η μετασεισμική δραστηριότητα.

Για τα καλά κουνήθηκαν σε Εύβοια και Αθήνα οι κάτοικοι από τον βραδινό (22:53) σεισμό που έκανε τη Δευτέρα (26/8) εντάσεως 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περίπου 5 χλμ. ανατολικά των Βασιλικών στην Εύβοια.

Δεν «κουνήθηκε» μόνο η Εύβοια αλλά και η Αττική από τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε και είχε επίκεντρο τον νομό μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ισχυρό σεισμό στην Βόρεια Εύβοια.

Μετά τον σεισμό, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, οι οποίοι ήταν μικρής έντασης, με τους περισσότερους κάτω από 2 Ρίχτερ. Ακολουθία, που είναι αναμενόμενη κατά τους σεισμολόγους.

Το επίκεντρο της δόνησης των 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 4 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Οι σεισμολόγοι, εμφανίζονται καθησυχαστικοί λέγοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνιστούν ψυχραιμία. Σε λίγες ώρες θα έχουν περισσότερα να πουν δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.