Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Δήλωση σελφ τεστ μαθητών: Πότε κάνουμε;

Οι μαθητές λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου δεν χρειάστηκε να κάνουν το self test την παραμονή της 25ης Μαρτίου, ωστόσο πρέπει να το κάνουν σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Επίσης, την Δευτέρα θα πρέπει να κάνουμε δήλωση σελφ τεστ μαθητών και να τα επιδείξουμε την Τρίτη στα σχολεία. Σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα, σελφ τεστ γίνεται κάθε μέρα για τους εμβολιασμένους μαθητές, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και rapid test.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα έπρεπε κανονικά να κάνουν το σελφ τεστ την Πέμπτη και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα edupass ωστόσο, επειδή την Παρασκευή, τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της Εθνικής Αργίας της 25ης Μαρτίου, το τεστ θα πρέπει να το κάνουν τελικά σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου για να προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση σελφ τεστ μαθητών πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Δεν ξεχνάμε να δηλώνουμε το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Τι πρέπει να κάνουν οι ανεμβολιάστοι εκπαιδευτικοί;

Κάθε πότε κάνουμε σελφ τεστ μαθητών
Πρέπει να κάνουν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής. (πηγή φωτογραφίας: unplash)

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία. Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την σχολική κάρτα για COVID-19.

Πόσα σελφ τεστ θα κάνουμε τον Απρίλιο;

Θα μειωθεί ο αριθμός των self-tests για τον κορονοϊό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές στα σχολεία. Θα πρέπει να κάνουν ένα self-test την εβδομάδα αντί για δυο με το μέτρο να εφαρμόζεται από 1η Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα