Σελφ τεστ: Πότε κάνουν οι μαθητές;

Πότε πρέπει να κάνουν self test τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο; Αν ένα παιδί έχει εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουμε σελφ τεστ;

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μετά το Πάσχα, ενδέχεται να καταργηθούν self test και μάσκα στα σχολεία.

Την Δευτέρα θα πρέπει να κάνουμε δήλωση self test και να τα επιδείξουμε την Τρίτη στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα έπρεπε κανονικά να κάνουν το σελφ τεστ σήμερα και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα edupass ωστόσο, επειδή αύριο τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της Εθνικής Αργίας της 25ης Μαρτίου το τεστ θα πρέπει να το κάνουν τελικά την Κυριακή 27 Μαρτίου για να προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Δεν ξεχνάμε να δηλώνουμε το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Τι πρέπει να κάνουν οι ανεμβολιάστοι εκπαιδευτικοί;

Κάθε πότε κάνουμε σελφ τεστ μαθητών
Πρέπει να κάνουν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής. (πηγή φωτογραφίας: unplash)

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία. Οι γονείς των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την σχολική κάρτα για COVID-19.

Πόσα σελφ τεστ θα κάνουμε τον Απρίλιο;

Θα μειωθεί ο αριθμός των self-tests για τον κορονοϊό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές στα σχολεία. Θα πρέπει να κάνουν ένα self-test την εβδομάδα αντί για δυο με το μέτρο να εφαρμόζεται από 1η Απριλίου.