Επίδομα για ηλεκτρικό ρεύμα 2023: Πότε αρχίζει η αίτηση;

επιδομα θερμανσησ με ηλεκτρικο ρευμα

Επίδομα θέρμανσης για ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται μέσα από το gov.gr.

Μπορεί η πλατφόρμα να άνοιξε για το επίδομα θέρμανσης αλλά από εκεί απουσιάζει η επιλογή για αίτηση για όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Και αυτό γιατί για αυτή την κατηγορία των καταναλωτών η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη λίγους μήνες αργότερα.

Επιδότηση ρεύματος σαν επίδομα θέρμανσης

Θα υπάρξει επιδότηση ρεύματος σαν επίδομα θέρμανσης για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για να ζεσταθούν.

Για τον σκοπό αυτό σχεδιάζει και θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα, επίδομα θέρμανσης για ηλεκτρικό ρεύμα, για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές να ζεσταθούν όπως καλοριφέρ πρίζας, air condition και άλλα.

Παράλληλα, θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται.

Τα μέτρα θα αφορούν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για να ζεσταθούν.

Στόχος του υπουργείου είναι να ανακουφίσει το νοικοκυριό και να κάνει σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς, ώστε να είναι σαφές ποια νοικοκυριά ζεσταίνονται με ηλεκτρική ενέργεια.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο πως από τις αρχές του νέου έτους, θα λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης για ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι αντίστοιχα με εκείνα όλων όσοι λαμβάνουν επιδότηση και χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκαν.

Ως προς τον τρόπο υπολογισμού εξετάζεται να δίνεται το επίδομα μόνο για καταναλώσεις πάνω από ένα χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, θα γίνεται σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς.

Αν ένα νοικοκυριό π.χ. είχε 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωση το δίμηνο τους καλοκαιρινούς μήνες και 3.000 το δίμηνο, τον χειμώνα θα υπάρχει και η επιδότηση θέρμανσης στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Προτεραιότητα θα έχουν και πάλι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία θα διαχωριστούν από τα οικονομικά ευάλωτα.

Οι αιτήσεις για το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2024.