Στυλίδα τελευταία νέα: Ώρες αγωνίας για ανήλικο παιδί!

Στυλίδα νέα: Ώρες αγωνίας για ένα ανήλικο παιδί που έζησε τον εφιάλτη στη θάλασσα.

Το άτυχο κορίτσι που είναι ηλικίας 6 ετών, ήταν σε θαλάσσιο στρώμα. Δυστυχώς παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή Μελίσσια στη Στυλίδα.

Στυλίδα νέα: Την έσωσαν οι λιμενικοί

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του λιμενικού, καθώς και περιπολικό όχημα όπου εντόπισαν την ανήλικη επιβαίνουσα στο θαλάσσιο στρώμα, καλά στην υγεία της.

To μικρό κοριτσάκι επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη ξηρά, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του λιμενικού.

Στυλίδα παραλίες και χάρτης

Η Στυλίδα είναι παραλιακή κωμόπολη και λιμένας του Νομού Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, έχει 4.892 κατοίκους.

Βρίσκεται στο 223 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Γνωστή από την αρχαιότητα με το όνομα «Φάλαρα», και μάλιστα η ιστορία της Στυλίδας φαίνεται να είναι πιο ποικίλη από ότι οι παρόντες κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν. Εικάζεται ότι τα Φάλαρα δεν αναπτύχθηκαν σαν οικισμός παρά μόνο από την ρωμαϊκή κατοχή και μεταγενέστερα.

Πολύ αργότερα η Στυλίδα έγινε γνωστή ως η βορειότερη πόλη πριν την οθωμανική γη, όταν για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε και οριοθετήθηκε το πρώτο ελληνικό κράτος. Λόγω της στρατηγικής της σημασίας η Στυλίδα ήταν ακριτικός σταθμός του πρώτου σιδηροδρομικού δικτύου, πιθανότατα γιατί η Στυλίδα όριζε τότε το ανατολικό (και μοναδικό βατό) πέρασμα στη βόρεια Ελλάδα.

Στυλίδα καιρός

Δείτε τον καιρό σε Στυλίδα. Καιρός, άνεμοι, μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες, ανατολή και δύση.


 

Δείτε και άλλα νέα της Εύβοιας

Θα δακρύσεις αν δεις τι έκανε ένα σχολείο στην Εύβοια

Δες τι απίστευτο κρύβει το κινητό σου τηλέφωνο στο σπίτι σου

Ένας τέλειος γάμος στην Εύβοια! Δείτε τι καταπληκτικό έκαναν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις και τα νέα από την Εύβοια με διαφορετική ματιά στο Newse.gr