Κλειστά σχολεία αύριο- Θα γίνει τηλεκπαίδευση;

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Που θα είναι κλειστά τα σχολεία;

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία για δύο ημέρες. Όπου είναι κλειστά τα σχολεία, θα γίνει η τηλεκπαίδευση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς θα πάρουν email από τις σχολικές διευθύνσεις.

Με απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με λίγα λόγια για αύριο και μεθαύριο, θα είναι τα σχολεία κλειστά. Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (Mwesigwa Joel Unsplash)

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπους ισχυρούς παγετούς και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, από το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022 έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.

Στην Αττική θα υπάρξει διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

Επίσης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.

Τέλος στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.