Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και πότε κλείνουν για Χριστούγεννα 2024;

Μετά τις διακοπές του δεκαπενταύγουστου, πολλοί είναι εκείνοι που ρωτούν για το ποιες είναι οι σχολικές αργίες, και πότε ανοίγουν τα σχολεία.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, θα ανοίξουν τα σχολεία όλης της χώρας και θα ξεκινήσει κι επίσημα η νέα σχολική χρονιά.

Ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει τότε και την επόμενη μέρα οι μαθητές θα επιστρέψουν στη σχολική ρουτίνα και τα μαθήματά τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η 11η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία που ορίζεται ως η επίσημη έναρξη των μαθημάτων, εκτός κι αν αυτή η ημέρα πέσει Σαββατοκύριακο, τότε τα σχολεία ανοίγουν την αμέσως επόμενη εργάσιμη.

Για τους εκπαιδευτικούς η σχολική χρονιά ξεκινάει λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Στις 08:15 χτυπά το πρώτο κουδούνι για τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλη την Ελλάδα στα περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την άλλη, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ξεκινούν λίγο αργότερα. Η ακριβής ώρα του αγιασμού στέλνεται από τα σχολεία στους γονείς στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα ανοίξουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Πάντοτε, δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται σχεδόν 10 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των σχολείων στο πόστο τους για να προετοιμάσουν τα πάντα.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και θα είναι η φετινή ημερομηνία που θα γίνει ο Αγιασμός.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα του 2024;

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2024, μια γιορτή που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία.

Τα Χριστούγεννα 2024 γιορτάζονται την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα, λίγες μέρες νωρίτερα.