Τέλη κυκλοφορίας 2023 πληρωμή: Πότε ξεκινά;

Αλλάζουν τα πάντα όσον αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, καθώς οι οδηγοί θα μπορούν να τα πληρώνουν είτε ετησίως είτε για όσους μήνες κινούν τα οχήματά τους.

Θα υπάρχει η δυνατότητα στους οδηγούς να πληρώνουν τα τέλη είτε όλα μαζί είτε για όσους μήνες θέλουν να θέσουν σε κίνηση το όχημά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η δυνατότητα θα δίδεται στους οδηγούς από τον ερχόμενο Νοέμβριο, που ανοίγει η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Την ίδια ώρα υπάρχει και η υπηρεσία όπου μπορείτε να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet.

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για κάθε μήνα που θα κυκλοφορείτε το αυτοκίνητο σας θα μπορείτε να πληρώσετε για τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που έχετε κάνει ηλεκτρονική άρση ακινησίας μέσω του mycar.

Αν έχετε κάποιο όχημα μπορείτε να προχωρήσετε σε ηλεκτρονική άρση ακινησίας του μέσα από την πλατφόρμα my car. Στην συνέχεια μπορείτε να πάρετε πίσω τις πινακίδες σας, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για κάθε μήνα που θα κινείτε τα οχήματά τους. Αυτό ονομάζεται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2022, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023
Πλέον εάν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να το κινήσετε για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.

Αν κάποιος οδηγός επιθυμεί να κινήσει το αυτοκίνητο του για έναν μήνα, θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας. Αν επιθυμεί για τρεις μήνες, θα πληρώσει τα 3/12 μέσα από τη πλατφόρμα.

Πλέον εάν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να το κινήσετε για όσο χρονικό διάστημα θέλετε μιας και πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Θα μπέιτε με τους κωδικούς TAXISnet, στην πλατφόρμα my car, επιλέγετε το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία, πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Δεν χρειάζεται ασφάλιση στο όχημα το οποίο έχουμε ακινητοποιήσει και έχουμε καταθέσει τις πινακίδες του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Ωστόσο, το όχημα χρειάζεται ασφαλιστήριο εάν για οποιοδήποτε λόγο το μετακινήσουμε ακόμα και μια μέρα του χρόνου.