Επίδομα οικοδόμων 2023: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

επιδομα οικοδομων 2023

Λίγο μετά την αίτηση για το επίδομα οικοδόμων, έρχεται και η πληρωμή. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει περάσει η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις.

Πότε πληρώνεται για το επίδομα οικοδόμων και μέχρι πότε είναι η αίτηση για το 2023; Πόσα ένσημα χρειάζονται και ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

Ένα σημαντικό βοήθημα για τους οικοδόμους είναι αυτό που δίνεται κάθε χρόνο σε χιλιάδες δικαιούχους.

Το 2022 άρχισαν οι αιτήσεις για το επίδομα στις 12 Σεπτεμβρίου. Την ίδια περίοδο φέτος, ξεκίνησε η αίτηση και για το επίδομα οικοδόμων 2023.

Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00, άρχισε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα 2023 που μέσα από αυτή την αίτηση θα πάρουν χρήματα και οι οικοδόμοι.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

Η αίτηση για το επίδομα οικοδόμων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed.

Μετά την αίτηση για το επίδομα οικοδόμων έρχεται η ημέρα που πληρώνεται. Η πληρωμή δεν είναι ίδια για όλους και διαφοροποιείται ανάλογα με την χρονική συγκυρία που υποβλήθηκε η αίτηση.

Δεν υπάρχει καμμία στάνταρ ημερομηνία και η πληρωμή γίνεται αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η αίτηση, όπως γράψαμε και νωρίτερα.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του είναι για τους οικοδόμους:

– Να έχουν πραγματοποιήσει το 2022 αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95-210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Δηλαδή, αρκεί να έχουν 73-163 πραγματικές ημέρες εργασίας.

– Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.

– Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

– Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.