Τι αλλάζει στις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ;

Αλλάζουν αρκετά πράγματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Προχωρά στην άμεση ψηφιοποίηση και σαν αποτέλεσμα όλες οι επερχόμενες αιτήσεις θα γίνονται πιο γρήγορα και δεν θα υπάρχει χρονοτριβή.

Ποιες αιτήσεις θα κάνουν ντεμπούτο μέσω του gov.gr;

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει απευθείας πρόσβαση στους πλέον ορθοφωτοχάρτες του Ελληνικού Κτηματολογίου, μετά από συμφωνία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων θα έχει απευθείας πρόσβαση και δεν θα υπάρχει χρονοτριβή.

Έχοντας υπόψιν τους ορθοφωτοχάρτες του Ελληνικού Κτηματολογίου, μετά από συμφωνία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα βγαίνουν πιο γρήγορα οι πληρωμές για τους δικαιούχους.

Μέσω του gov.gr θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά η υποβολή των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση 2022
Μέσω του gov.gr θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά η υποβολή των αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση 2022 Φωτογραφία: Heather Gill, unsplash

Η μεταφορά της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο gov.gr πέραν από την αξιοσημείωτη μείωση του κόστους, συνοδεύεται με μια σειρά από ενέργειες θεσμικής ενδυνάμωσης της θέσης και του ρόλου του ΟΠΕΚΕΠΕ ενόψει της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την επόμενη περίοδο.