Τι είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας;

Είναι γεγονός η ηλεκτρονική ψηφιακή κάρτα εργασίας

Με μια εφαρμογή στο κινητό σας, αν είστε εργαζόμενοι, θα δηλώνετε σε πραγματικό χρόνο την έναρξη και τη λήξη της εργασίας σας.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να κατεβάσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani mobile app, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στις πλατφόρμες Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gov.myergani) και App Store (https://apps.apple.com/us/app/myergani/id1624483175), μέσω των επίσημων λογαριασμών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εφαρμογή έχει στους εργαζόμενους της πρώτης φάσης (τράπεζες και σουπερμάρκετ) πρόσβαση στην ατομική Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (σε μορφή QR code), η οποία θα χρησιμοποιείται καθημερινά κατά την προσέλευση/αποχώρηση για την καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας σας.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη και λήξη της εργασίας θα πρέπει να προβάλλετε τον QR κωδικό προς ανάγνωση από την αντίστοιχη εφαρμογή Ergani CardScanner mobile app που διατίθεται στους εργοδότες.

Μετά την επιτυχή ανάγνωση της Κάρτας Εργασίας, δηλαδή του QR code, αν είστε εργαζόμενος θα βλέπετε στην οθόνη ένα μήνυμα επιβεβαίωσης με τα στοιχεία της δήλωσης Κάρτας Εργασίας που πρόκειται να υποβληθεί αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο στο ΠΣ Εργάνη.

Μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app θα βλέπετε επίσης σε μορφή ημερολογίου τον προγραμματισμό του χρόνου εργασίας
Μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app θα βλέπετε επίσης σε μορφή ημερολογίου τον προγραμματισμό του χρόνου εργασίας

Μέσω της εφαρμογής myErgani mobile app θα βλέπετε επίσης σε μορφή ημερολογίου τον προγραμματισμό του χρόνου εργασίας και τα πραγματικά δεδομένα απασχόλησης ανά ημέρα, με βάση τις πληροφορίες προσέλευσης/αποχώρησης που υποβάλλονται από τον μηχανισμό της Κάρτας Εργασίας.

Το Ημερολόγιο Εργασίας που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Εργασίας και την Πραγματική Απασχόληση είναι επίσης άμεσα διαθέσιμο στον εργαζόμενο, εκτός από την ψηφιακή εφαρμογή, και μέσα από τη διαδικτυακή πύλη για την ενημέρωση των εργαζομένων https://myErgani.gov.gr.

Τέλος, με την έναρξη της πρώτης φάσης εφαρμογής της Κάρτας Εργασίας οι επιχειρήσεις της πρώτης φάσης εφαρμογής, όπως είναι οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, έχουν την υποχρέωση να κοινοποιούν στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη, καθημερινά και άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, τα στοιχεία του πραγματικού χρόνου εργασίας.