Ιωάννινα: Tips για σωστή επιλογή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εργάζεστε σε εταιρεία όπου μπορεί να σας μεταθέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή σε άλλη περιοχή και να που στο τέλος του καλοκαιριού, σας ήρθε η μετάθεση για τα Ιωάννινα. Τι να κάνουμε… αυτά συμβαίνουν όταν είναι κάποιος στέλεχος σε κάποια εταιρεία. Αλλά μη τρελαίνεστε, καθώς τα Ιωάννινα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα και είναι βέβαιο πως θα τη λατρέψετε.

Καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο να πακετάρετε πάλι τα πράγματά σας με κάποια μεταφορική για να τα φέρετε κοντά στη νέα σας πόλη, όμως προτού το κάνετε αυτό πρέπει πρώτα να βρείτε σπίτι. Και εκτός από όμορφα μέρη στα Γιάννενα, υπάρχουν και πανέμορφα σπίτια ή διαμερίσματα!

Και γι’ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα, που αφορούν όχι μονάχα αυτούς που πήραν μετάθεση, αλλά φοιτητές, κάποιον που μετακόμισε στη πόλη γιατί βρήκε εκεί εργασία και ούτω καθεξής.

Σε διάμετρο 7χλμ από το κέντρο θα βρείτε εκατοντάδες διαμερίσματα, άλλα να τα στεγάζουν πολυκατοικίες και διάφορες μονοκατοικίες. Το θέμα είναι τι ζητάτε και τα τετραγωνικά μέτρα που σας καλύπτουν.

Αν είστε μόνος, τότε οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια (ακόμα καλύτερα), είναι ότι πρέπει για εσάς. Στα Γιάννενα τα συγκεκριμένα διαμερίσματα έχουν τεράστια πέραση, μιας και η πόλη σφύζει από ζωή λόγω των χιλιάδων φοιτητών που φιλοξενεί. Και θα βρείτε πολλά απ’ αυτά σε αρκετά καλή κατάσταση, αρκετά των οποίων πλήρως ανακαινισμένα και το καλύτερο απ’ όλα; Σε φανταστικές τιμές, καθότι ο «ανταγωνισμός» αυτών είναι τεράστιος. Αν θέλετε τη δική μας άποψη, προτιμήστε τα δυάρια μιας και τα 6-10 τ.μ. παραπάνω, θα τα χρειαστείτε για τοποθετήσετε με μεγαλύτερη άνεση τις λευκές συσκευές σας, πόσο μάλλον και ένα τριθέσιο καναπέ για να βλέπετε στο σαλόνι σας τις αγαπημένες σας σειρές στη τηλεόραση!

Τώρα τριάρια ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα, για εσάς που είστε τριμελής οικογένεια, θα βρείτε αρκετά ιδίως στο κέντρο, αλλά σας προτείνουμε να ψάξετε λίγο πιο έξω από αυτό, σε περίπτωση που αναζητάτε ησυχία. Κι αυτό γιατί το κέντρο τα βράδια παίρνει «φωτιά», μιας και τα αυτοκίνητα, οι φοιτητές και τα μπαρ, ανεβάζουν το παλμό της πόλης!

Τα τριάρια στη περιοχή είναι αρκετά σε νεόκτιστες πολυκατοικίες, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν μοντέρνα διακόσμηση, χωρίς να έχουν απόκλιση από το γραφικό χαρακτήρα της πόλης. Τα μέρη αυτών είναι χωρισμένα άρτια, με το μπάνιο, τις δύο κρεβατοκάμαρες και τον ενιαίο χώρο κουζίνας – τραπεζαρίας και σαλονιού και μεγάλους χώρους για να τοποθετήσετε τα δικά σας πράγματα, όπως ντουλάπες (αν δεν έχει ήδη ενσωματωμένες στο τοίχο), λευκές συσκευές, τραπέζι κ.α.

Ότι και να πει κανείς, η πόλη προσφέρει αμέτρητα διαμερίσματα προς ενοικίαση και καλύπτει τις ανάγκες των εν δυνάμει ενοίκων. Αν έχετε μείνει ποτέ στην Αθήνα και έρθετε να βρείτε ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα, τότε σίγουρα θα βρείτε σε άριστη κατάσταση διαμέρισμα, σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με τη πρωτεύουσα.

Το βέβαιο είναι πως θα δείτε την ομορφιά και το γραφικό χαρακτήρα των Ιωαννίνων και θα περάσετε φανταστικά, αφού δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες μεγαλουπόλεις, αφού διαθέτει ιστορία, κουλτούρα, διασκέδαση και εμπορικά κέντρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Εμείς σας ευχόμαστε καλή διαμονή και να περνάτε καλά!