Συνταγή για εύκολο, γρήγορο και νόστιμο τιραμισού

ευκολο τιραμισου

Το τιραμισού είναι ένα δημοφιλές ιταλικό επιδόρπιο που αποτελείται από μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα σε καφέ και καλύπτονται με κρέμα μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Η προέλευση του τιραμισού είναι ασαφής, αλλά πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε αρχικά στην περιοχή του Βένετο της Ιταλίας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές της συνταγής για τιραμισού, αλλά τα βασικά συστατικά παραμένουν τα ίδια. Τα μπισκότα σαβαγιάρ είναι ένα είδος μπισκότου που είναι λεπτό και εύθρυπτο.

Το καφέ χρησιμοποιείται για να μουλιάσει τα μπισκότα και να τους δώσει μια γεύση καφέ. Η κρέμα μασκαρπόνε είναι ένα είδος ιταλικού τυριού που είναι πλούσιο και κρεμώδες. Τα αυγά και η ζάχαρη χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια ελαφριά και αέρινη κρέμα που συνδυάζεται τέλεια με το καφέ και το μασκαρπόνε.

Το τιραμισού συνήθως σερβίρεται κρύο και μπορεί να διακοσμηθεί με κακάο, σκόνη σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα. Είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο για ειδικές περιστάσεις, όπως τα Χριστούγεννα, τα Πάσχα ή τα γενέθλια.

Σίγουρα τα γλυκά δεν είναι αθώα αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.
Ωστόσο υπάρχουν γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι και να τα κάνουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι διαίτης και να μην προσθέτουν στην σιλουέτα μας πολλές θερμίδες. Ένα από αυτά είναι το τιραμισού!

ΥΛΙΚΑ για την συνταγή τιραμισού

Για 4-6 άτομα

Για την κρέμα
1 κούπα τυρί ρικότα με λίγα λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

Για τη βάση

1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
1 κούπα ζεστό νερό
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Για τη βάση και συναρμολόγηση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το ζεστό νερό.

Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.

Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.