Πότε
Πότε

Το προξενιό της Ιουλίας: Πότε παίζει η σειρά στην τηλεόραση;

Η σειρά του Alpha «Το Προξενιό της Ιουλίας» κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό και δείτε ποιες είναι οι ώρες προβολής

Δείτε πότε παίζει η σειρά Το προξενιό της Ιουλίας και ποιοι οι ηθοποιοί.

Την Ιουλία της σειράς υποδύεται η νεαρή ηθοποιός, Ευγενία Ξυγκόρου.

Η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα, κόρη της Στάσας και του Νικόλα και είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη, όμως, δεν μπορεί να ακούσει την καρδιά της.

Η σειρά διαδραματίζεται στον Τύρναβο το 1959, όπου τα προξενιά είχαν την τιμητική τους και η κοινωνία ήταν βυθισμένη στα στερεότυπα της εποχής.

Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας μας ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως άλλωστε συνέβαινε τις περισσότερες φορές.

Παρότι κάποιοι ήταν αρκετά θαρραλέοι για τα δεδομένα του τότε, τα εμπόδια μπαίνουν συνεχώς μπροστά τους!

H Ιουλία Σκούταρη αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ ερωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους.

Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά.

Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη.

Ο έρωτας αντιμέτωπος με τα «πρέπει» της κοινωνίας. Το προξενιό ως κεντρικό στοιχείο της ιστορίας, αναδεικνύει τις συνθήκες, που επικρατούσαν στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας, στα τέλη του ’50, όταν τα ένοχα μυστικά κρύβονταν στη σιωπή.

Το προξενιό της Ιουλίας
Το προξενιό της Ιουλίας

Τότε που οι γυναίκες δεν ορίζαν τις ζωές τους, καταδικασμένες στη μοίρα τους.

Ένα έγκλημα πυροδοτεί την αρχή της ιστορίας. Και ένα έγκλημα την κλείνει, με την ηρωίδα να υπομένει μια μοίρα που μοιάζει βαριά κατάρα πάνω από την ίδια και την οικογένειά της.

Είναι αθώα ή ένοχη; Και αν είναι αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος τελικά το θύμα; Εμμονές και προκαταλήψεις, απιστίες, προδοσίες, έρωτες, αλλά και αρρωστημένοι ψυχισμοί, δρουν κάτω από την σιωπή της ελληνικής επαρχίας του ‘50 και ορίζουν το πλαίσιο δράσης των ηρώων μας.

Το προξενιό της Ιουλίας: Πότε παίζει

Η σειρά του Alpha προβάλλεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:40, ακριβώς μετά από τον Σασμό.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο, συναρπαστικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (εκδόσεις Ψυχογιός).

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός και ο Νίκος Ζαπατίνας, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λίλλυ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.