Πως βλέπω τα αποτελέσματα του τουρισμός για όλους 2022;

Ο τουρισμός για όλους ήρθε και και πολλοί αναρωτιούνται για το πως θα δουν τα αποτελέσματα για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού με μία διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική, πλήρως ψηφιακή.

Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους της περσινές επιταγές του προγράμματος 2021-2022 θα πρέπει να τις «εξαργυρώσουν» έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μετά από αυτή την ημερομηνία η επιταγή θα καταργηθεί γιατί θα εκδοθούν οι νέες του καινούριου προγράμματος.

Με το νέο πρόγραμμα τουρισμός για όλους οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:




Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν voucher ύψους 150 ευρώ ο καθένας, για να κάνουν τις διακοπές τους όπου θέλουν.

Πέρσι τα προσωρινά αποτελέσματα και οι ημερομηνίες δυνατότητας υποβολής ένστασης ανακοινώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Tourism4all
Tourism4all αποτελέσματαπηγή φωτογραφίας: unsplash

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού είχε δώσει παράταση στο πρόγραμμα έως 12/7.

Σήμερα έγινε η κλήρωση και μέχρι την Τετάρτη (27/7) θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2022. Μάλιστα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.




Αξίζει να σημειωθεί ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα ενώ τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Με τη συμπλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε προσωρινό πίνακα δυνητικών δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται: ο κωδικός αριθμός αίτησης και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί ο οριστικός πίνακας δικαιούχων για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα με κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων από τον προσωρινό πίνακα.

Οι πίνακες καταρτίζονται με απόφαση του Φορέα Υλοποίησης. Θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr. και στον ιστότοπο του Φορέα Υλοποίησης.