Τουρισμός
Τουρισμός

Τουρισμός για όλους 2024 gov: Εδώ τα αποτελέσματα

Πότε θα μάθουν τα αποτελέσματα τουρισμός για όλους 2024 μετά από κλήρωση

Πότε θα γίνει η κλήρωση για το τουρισμός για όλους 2024 και πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους 2024 μέσω gov, θα είναι ενεργό μέχρι την 1η Απριλίου 2024.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2024 ήρθε με αίτηση στο vouchers.gov.gr.

Πριν κάνει κάποιος της αίτηση για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους θα πρέπει να δει και αν είναι δικαιούχος. Όλες οι απαντήσεις στο παρακάτω βίντεο:

Άνοιξε στα μέσα Μαρτίου, καθώς τεχνικοί λόγοι, που δεν είχαν σχέση με το υπουργείο Τουρισμού, δεν επέτρεψαν νωρίτερα το άνοιγμα της.

Ένα voucher για δωρεάν διακοπές που πήγε πολλούς μήνες πίσω.

Είναι μια εύκολη αίτηση που γίνεται διαδικτυακά και δίνεται ένα voucher που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για voucher που όλοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση. Βέβαια για να το πάρουν πρέπει να είναι τυχεροί μιας και θα κληρωθούν.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν άνοιξε νωρίς η πλατφόρμα, ήταν η λήψη οριστικών αποφάσεων για πιθανές αυξήσεις στα ποσά. Το τουρισμός για όλους γίνεται κάθε χρόνο. Είναι ένα πρόγραμμα που δίνει δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους.

Τι είναι το τουρισμός για όλους;

Το τουρισμός για όλους είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού που παρέχει επιδότηση σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα για τη διαμονή τους σε τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα.

Το tourism4all ξεκίνησε το 2020 και έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για το κόστος.

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, πρέπει να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Τουρισμού.

Η αίτηση είναι απλή και σύντομη και μπορείτε να τη συμπληρώσετε σε λίγα λεπτά.

Αν εγκριθείτε για το πρόγραμμα tourism4all, θα λάβετε ένα voucher που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε τη διαμονή σας σε ένα τουριστικό κατάλυμα. Το voucher είναι σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε κατάλυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος. Αν πληρείτε τα κριτήρια συμμετοχής, σας προτείνουμε να υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν κληρώθηκαν στον Κοινωνικό Τουρισμό, να κάνουν οικονομικές διακοπές μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, με την πλατφόρμα tourism for all.

Ο τουρισμός για όλους θα δώσει ένα voucher, που μπαίνει σαν άυλη κάρτα στο κινητό, και μπορεί να εξαργυρωθεί όπου και όπως επιθυμεί ο δικαιούχος στις διακοπές του.

Μπορεί να ξοδέψει αυτά τα χρήματα είτε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είτε στην διαμονή.

Πως κάνετε αίτηση για το τουρισμός για όλους 2023-24 gov;

Η αίτηση για το τουρισμός για όλους 2024, γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr όπως είχε γίνει και πέρσι.

H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης χρειάζεστε μόνο τους κωδικούς στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ και δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα.

Οι τυχεροί του τουρισμού για όλους 2024, θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Τουρισμός για όλους 2024 gov: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση

Το 2022 η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr είχε ανοίξει τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Είχε τεθεί από το Σάββατο 16 Ιουλίου ώρα 12 το μεσημέρι και σταδιακά μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου και αφορούσε στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», για την υποβολή αιτήσεων για το 2024 στο πλαίσιο του οποίου θα χορηγηθούν voucher για φθηνές διακοπές, ξεκίνησε μέσα Μαρτίου μέχρι και την Πρωταπριλιά.

Το πρόγραμμα αφορά φθινοπωρινές, χειμερινές αλλά και καλοκαιρινές διακοπές.

Είναι ένα πρόγραμμα που η συμμετοχή είναι μεγάλη ενώ η κλήρωση υπολογίζεται ότι θα γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για όλους 2024: Ποιοι είναι δικαιούχοι και τα κριτήρια;

Φυσικά πρέπει να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά και όσους είναι «αποκλεισμένοι» από το πρόγραμμα της Δ.ΥΠ.Α., αλλά και από εκείνο της Αγροτικής Εστίας.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως:

– αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,

– αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,

– θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

– διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.

Τουρισμός για όλους 2023-24: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου η κλήρωση για την επιλογή των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με SMS και email, ενώ μπορούν να μπαίνουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού (πατήστε εδώ) για να δουν τον προσωρινό και οριστικό πίνακα των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, αυτή η νέα πρωτοβουλία έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και παράλληλα στοχεύει στην αειφορία, συμβαδίζοντας με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού.

Στόχος είναι μια δίκαιη τουριστική ανάπτυξη που θα διατηρεί ισορροπία και θα τηρεί μέτρα για τη δίκαιη εξέλιξη του τουρισμού στη χώρα.