Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τουρισμός για όλους 2022: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Πότε ξεκινά το πρόγραμμα που θα δίνει voucher σαν το freedom pass; Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το voucher του προγράμματος τουρισμός για όλους

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού με μία διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική, πλήρως ψηφιακή.

Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους της περσινές επιταγές του προγράμματος 2021-2022 θα πρέπει να τις «εξαργυρώσουν» έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μετά από αυτή την ημερομηνία η επιταγή θα καταργηθεί γιατί θα εκδοθούν οι νέες του καινούριου προγράμματος.

Με το νέο πρόγραμμα τουρισμός για όλους οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Ψηφίστηκε το νέο πρόγραμμα που ονομάζεται τουρισμός για όλους 2022, και θα είναι νέας μορφής και δομής πρόγραμμα. Θα δώσει χρήματα και έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό για την περίοδο 2022-2025.

Το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν voucher ύψους 150 ευρώ ο καθένας, για να κάνουν τις διακοπές τους όπου θέλουν.

«Τουρισμός για Όλους» με voucher 150 ευρώ
200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους. Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. πηγή φωτογραφίας: unsplash

Το τουρισμός για όλους voucher θα είναι σαν το Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή – χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις -, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι λεπτομέρειες για τους δικαιούχους του τουρισμού για όλους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025, θα ανοίξει από τις 5 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα