Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Τι θα γίνει με τις τράπεζες το Καθολικό Πάσχα 2022;

Το Καθολικό Πάσχα 2022 θα επηρεάσει και τις τράπεζες. Δείτε τι θα γίνει την ημέρα που πέφτει το Πάσχα των Καθολικών και τι αλλάζει με τις συναλλαγές.

Η εορτή του Πάσχα των Καθολικών είναι την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Για τις Ελληνικές τράπεζες, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και τη Δευτέρα 18 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταφορές εντός των τραπεζών θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τρίτη 19 Απριλίου 2022.

Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 19 Απριλίου 2022.

Πότε έρχεται το Καθολικό Πάσχα 2022 μια γιορτή της αγάπης;

Με τη γιορτή αυτή της Ανάστασης του Ιησού ξαναγεννιέται η φύση και η ίδια η ζωή.

Είναι γνωστό ότι το Πάσχα των καθολικών δεν συμπίπτει με αυτό των ορθοδόξων. Το καθολικό Πάσχα γιορτάζεται πολλές ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το ορθόδοξο Πάσχα.

H Ορθόδοξη Εκκλησία υπολογίζει το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη Ιουλιανή πανσέληνο.

Ημερομηνία Πάσχα 2022: Πότε είναι το Πάσχα – Πότε «πέφτει» το καθολικό (πηγή: unplash)

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι θέλουν να κάνουν συναλλαγές και μεταφορές έως τη Δευτέρα 18/4, καθώς το Πάσχα των Καθολικών θα επηρεάσει την τραπεζική λειτουργία στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι ότι οι Καθολικοί καθορίζουν το Πάσχα σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο, σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους οι οποίοι βασίζουν το υπολογισμό τους στο παλαιό ημερολόγιο.

Ακολουθήστε το Newse.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα