Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Τρομακτικό! Δες τι εμφανίστηκε κάποια μέρα στον ουρανό

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Διαβάστε ακόμα

Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης το 2021;

Πότε θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης και τι θα...

Πότε τελειώνει η σειρά “Έλα στην θέση μου”;

Μια υπέροχη σειρά που μας κρατούσε συντροφιά όλα τα...

Αγγελική: Κάθε πότε παίζει στον ALPHA;

Μια καταπληκτική σειρά που μας καθηλώνει στην τηλεόραση του...

Πότε ανοίγουν οι εμποροπανηγύρεις το 2021;

Ξεκίνησαν υπό προϋποθέσεις. Έχουν ξεκινήσει ξανά οι εμποροπανηγύρεις του...

Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά του Αγίου Πνεύματος 2021;

Επιτέλους ήρθε του Αγίου Πνεύματος 2021. Όπως επισημαίνεται σε...

Και όλα αυτά έγιναν σε λίγα μόλις λεπτά.

Τρομακτικό στον ουρανό στο Αυλωνάρι: Οι φωτογραφίες που θα δεις είναι απίθανες και το είδαν όσοι ήταν στον δρόμο ή έτυχε να περπατούν εκείνη την ώρα.

Με μια λέξη αυτό που σχηματίστηκε πάνω στον ουρανό στο Αυλωνάρι δεν είναι μόνο τρομακτικό αλλά μοναδικό και υπέροχο! Μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη βρέθηκαν όσοι ήταν στο τιμόνι.

Ξαφνικά χάθηκε ο ήλιος και γέμισε όλη η περιοχή με χιλιάδες πτηνά. Μια τεράστια αγέλη από ψαρόνια γέμισε τον ουρανό με τους οδηγούς να κοιτάζουν σαστισμένοι το υπέροχο θέαμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αυλωνάρι νέα: Αυτό ήταν κάποτε το θρυλικό χρηματιστήριο

Άνοιξαν την πόρτα τους σε χωριό της Εύβοιας και έπαθαν την πλάκα της ζωής τους

Εύβοια: Έπινε καφέ και είδε κάτι το περίεργο

Το ψαρόνι στην Εύβοια

Το ψαρόνι, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος, που ανήκει στην οικογένεια Sturnidae.

Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Το ψαρόνι στην Ελλάδα είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι και στην Κύπρο ως λαζούρι. Το μήκος του είναι περίπου από 20 ως 22 cm και το βάρος του είναι για μεν το αρσενικό 80 gr και στο θηλυκό 76 gr κατά μέσο όρο.

Τα ψαρόνια τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, είδη γεωσκωλήκων, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια και άλλους καρπούς. Αντίστοιχα το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και έμπειρα γεράκια. Τέλος τα ψαρόνια αρχίζουν να αναπαράγονται από τις αρχές της άνοιξης ως τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα ψαρόνια να δείχνουν την ακραία καιρική αλλαγή. Το φαινόμενο που δημιουργούν τα ψαρόνια είναι τόσο εντυπωσιακό, το οποίο κατά καιρούς έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες.

​Όλοι σάστισαν με αυτό το εντυπωσιακό θέαμα ενός τεράστιου σμήνους ψαρονιών να πετούν στο ουρανό, απολύτως συγχρονισμένα. Μάλιστα πετούν όλα μαζί, σε τέλειο συγχρονισμό, χαμηλώνουν, υψώνονται, μαζεύονται και αραιώνουν, σαν να πρόκειται για ένα τεράστιο κινούμενο νέφος στον ουρανό, για ένα τεράστιο συλλογικό οργανισμό.

Τρομακτικό! Δείτε τι εμφανίστηκε σε ουρανό στο Αυλωνάρι

Τρομακτικό! Δείτε τι εμφανίστηκε σε ουρανό στο Αυλωνάρι
Τρομακτικό! Δείτε τι εμφανίστηκε σε ουρανό στο Αυλωνάρι (πηγή φωτογραφίας: facebook/avlonari such a lovely place

Τρομακτικό! Δείτε τι εμφανίστηκε σε ουρανό στο Αυλωνάρι (πηγή φωτογραφίας: facebook/avlonari such a lovely place
Τρομακτικό! Δείτε τι εμφανίστηκε σε ουρανό στο Αυλωνάρι (πηγή φωτογραφίας: facebook/avlonari such a lovely place