Δες τι τρομακτικό πλάσμα κολυμπούσε στην θάλασσα στην Βοιωτία

Είναι από τα βίντεο που κόβουν την ανάσα και δεν είναι σε κάποιο μέρος χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Είναι δίπλα μας, στην γειτονιά μας, στην Βοιωτία.

Ένα τρομακτικό πλάσμα και παράλληλα ένας αγαθός επισκέπτης… στα νερά του Κορινθιακού!!!

Έκπληκτο έμεινε το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους όταν αντίκρισαν, ανοικτά της παραλίας Αγίου Νικολάου Δομβραίνας, μια φάλαινα που το μήκος της ήταν γύρω στα 10μ. Το αλιευτικό σκάφος είχε προορισμό την παραλία Αλυκής, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Παντελή Μπατσούλη στο permissos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για πτεροφάλαινα και κολυμπάει ορισμένες φορές και ανάμεσά μας, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 37 χλμ/ώρα.

Η εντυπωσιακή πτεροφάλαινα είναι η μοναδική, το μοναδικό είδος-τρέφεται με ζωοπλαγκτόν, κριλ, καθώς και με μικρά ψάρια και έχει σταθερή παρουσία στα ελληνικά νερά.

Δείτε το βίντεο:

Τρομακτικό πλάσμα και σε νερά στην Εύβοια!

Δεν πίστευε στα μάτια του μία παρέα όταν ξαφνικά πετάχτηκε από την θάλασσα ένα… τέρας, που ποτέ δεν περίμενε πως θα αντικρίσει, ειδικά στην χώρα μας.  Σε βάθος 50 μέτρων περίπου είδαν αυτήν την πανέμορφη φάλαινα. (Θυμηθείτε εδώ το ρεπορτάζ) Το μήκος της ήταν 10 μέτρα. Οι θεατές κατάφεραν να απαθανατίσουν την εικόνα ενώ οι ντόπιοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιο θέαμα.

H πτεροφάλαινα είναι ο «αγαθός και σβέλτος» κάτοικος της Μεσογείου και κολυμπάει ανάμεσά μας με μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα, βάρος που μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους και προσδόκιμο ζωής τα 100 χρόνια. Μάλιστα η καρδιά της έχει μέγεθος όπως ένα μικρό αυτοκίνητο που κάνει βόλτες στη Χαλκίδα.

Το χρώμα της είναι γκρι (είτε σκούρο είτε πιο ανοικτό) ενώ η κοιλιά της είναι άσπρη. Ξεχωρίζει για τη σχετικά υπερυψωμένη αναπνευστική οπή της, η οποία αποτελείται από δύο συμμετρικά και ανεξάρτητα ρουθούνια. Η εκπνοή της εκτοξεύεται κάθετα και φτάνει ακόμα και τα 6 μέτρα σε ύψος οπότε και είναι ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των δύο ναυτικών μιλίων.