Σκυλίσιες αϋπνίες; Κάντε τον σκύλο σας να κοιμάται ευκολότερα!

Η καλή ποιότητα ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία αλλά και τη γενικότερη ευημερία και διάθεση του σκύλου σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά σκυλάκια υποφέρουν από αϋπνία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη διάθεση για παιχνίδι, ακόμα και για φαγητό σε πολλές περιπτώσεις.

Με τη βοήθεια του Petshop88 θα δούμε πως μπορείτε να βοηθήσετε τον τετράποδο φίλο σας, ώστε να κοιμάται ευκολότερα.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Αν το σκυλάκι σας αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο, τότε καλό είναι να δημιουργήσετε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου. Τι εννοούμε με αυτό; Θα πρέπει να προσπαθείτε να «βάλετε» το σκυλάκι σας για ύπνο καθημερινά, τις ίδιες ώρες. Σιγά σιγά θα συνηθίσει και θα αντιλαμβάνεται από μόνο του πως ήρθε η ώρα για ύπνο.

Η Μαρία, petshop88 specialist, προτείνει 3 βασικά βήματα για την προετοιμασία του ύπνου

– Δείπνο 3 ώρες πριν τον ύπνο.

– Ενεργό παιχνίδι και βόλτα τουλάχιστον 2 ώρες πριν.

– Σταδιακή ηρεμία που θα ακολουθείται από όλα τα μέλη στης οικογένειας.

Δώστε του να καταλάβει πως ήρθε η ώρα για ξεκούραση

Πολλές φορές ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να μην έχει διάθεση για ύπνο, αλλά για παιχνίδι. Φροντίστε να προετοιμάζετε το χώρο έτσι, ώστε να καταλαβαίνει πως τη στιγμή αυτή θα πρέπει να ξεκουραστεί. Σβήστε τα φώτα και δώστε του αντικείμενα που έχει μαζί του στον ύπνο, όπως κάποια κουβέρτα σκύλου.

Κουβέρτα Σκύλου Trixie Barney Fleece

Προμηθευτείτε ένα άνετο κρεβάτι σκύλου

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα σκυλάκι μπορεί να παρουσιάσει αϋπνίες λόγω της έλλειψης άνεσης του κρεβατιού του. Επενδύστε σε ένα κρεβάτι υψηλής ποιότητας, που θα παρέχει μέγιστη άνεση αλλά και ασφάλεια στον τετράποδο φίλο σας. Αν αισθάνεται ανήσυχος, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κοιμηθεί. Δημιουργήστε άνετες συνθήκες που θα τον κάνουν να θέλει να ξεκουραστεί.

Κρεβατάκι Σκύλου και Γάτας Nobby Oval Ceno Black

Μαξιλάρι Σκύλου Nobby Classic Juku

Περιορίστε το έντονο παιχνίδι πριν τον ύπνο

Καλό είναι πριν τον ύπνο, να περιορίσετε τις έντονες δραστηριότητες ή το παιχνίδι. Προτιμήστε κάτι πιο χαλαρό, όπως παιχνίδια χαμηλότερης έντασης ή ακόμα και αγκαλιές, που θα βοηθήσουν το σκυλάκι σας να ηρεμήσει και θα διώξουν μακριά την υπερένταση. Περιορίζοντας τα ερεθίσματα στο περιβάλλον γύρω του, δημιουργείτε τις ιδανικές συνθήκες για ύπνο!

Μείνετε μαζί με το σκυλάκι σας, μέχρι να κοιμηθεί

Καμιά φορά τα σκυλάκια χρειάζονται απλώς αγάπη και ασφάλεια. Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να μείνετε μαζί του μέχρι να αποκοιμηθεί. Με τον τρόπο αυτό θα αισθάνεται προστατευμένο και θα νιώθει πως κάποιος βρίσκεται εκεί. Προσπαθήστε ωστόσο να μη δίνετε ιδιαίτερα ερεθίσματα, όπως είπαμε και παραπάνω. Αν σας βλέπει σε χαλαρή θέση και διάθεση, το πιο πιθανό είναι να μιμηθεί τη συμπεριφορά σας.

Ευχαριστούμε το Petshop88 για τις συμβουλές. Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω προϊόντα του άρθρου και να δημιουργήσετε ένα ιδανικό περιβάλλον ύπνου για τον τετράποδο φίλο σας, εδώ:

Κουβέρτα Σκύλου Trixie Barney Fleece

Κρεβατάκι Σκύλου και Γάτας Nobby Oval Ceno Black

Μαξιλάρι Σκύλου Nobby Classic Juku