Πως ένα Ζευγάρι Καταλαβαίνει πως Μπορεί να Προχωρήσει σε Γάμο;

Τα σύγχρονα ζευγάρια παίρνουν πιο άνετα την απόφαση της συμβίωσης πριν τον γάμο, καθώς έχουν πλέον απαλλαγεί από τους κοινωνικούς περιορισμούς του παρελθόντος. Αυτό όμως άραγε έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίζουν πιο εύκολα να προχωρήσουν σε έναν γάμο ή έχει λειτουργήσει ανασταλτικά; Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα ζευγάρια είναι καλό να συμβιώνουν πριν τον γάμο και αυτό είναι κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει πιο σύντομα στα σκαλιά της εκκλησίας. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τα ζευγάρια καταλήγουν να ζουν σαν παντρεμένα χωρίς να έχουν πραγματικά παντρευτεί και αυτό τους κάνει να καθυστερήσουν αυτή την επισημοποίηση.
Με όποιον τρόπο και αν λειτουργεί η συμβίωση στα ζευγάρια πριν τον γάμο, το μεγάλο δίλλημα στο οποίο έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι και άντρες και γυναίκες μέσα στη σχέση τους, είναι το αν είναι πραγματικά έτοιμοι ή όχι για να προχωρήσουν στο επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό. Ιδιαίτερα οι άνδρες τελευταία στιγμή πάνε με escorts in Athens για να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους. Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν πως ο μέσος όρος δέσμευσης ενός ζευγαριού πριν αποφασίσει να παντρευτεί ή να αρραβωνιαστεί είναι περίπου 5 χρόνια. Ποια όμως είναι τα βασικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να καταλάβει αν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να ζήσει μαζί με τον αγαπημένο του;

Χρειάζεται μια Υγιής Σχέση με Αποτελεσματική Επικοινωνία

Το αν υπάρχει μια υγιής σχέση με καλή επικοινωνία είναι θα έλεγε κανείς η βάση από την οποία χρειάζεται να ξεκινήσει κανείς. Και αυτό γιατί αν η σχέση δεν έχει κάποια τέτοια καλά και κομβικά στοιχεία πριν από τον γάμο, είναι σχεδόν αδύνατον να τα αποκτήσει μετά. Σε μια υγιή σχέση υπάρχει σεβασμός, κατανόηση και σίγουρα δεν θα πρέπει να υπάρχουν τοξικές και χειριστικές συμπεριφορές. Επίσης είναι σημαντικό το ζευγάρι να επικοινωνεί αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Όταν πια μιλάμε για την προοπτική μιας κοινής ζωής, θα χρειαστεί αυτοί οι δύο άνθρωποι να αποφασίζουν σχεδόν από κοινού για τα περισσότερα θέματα στην υπόλοιπη ζωή τους.
Επίσης θα πρέπει να έχουν βρει τρόπους να αντιμετωπίζουν τις συγκρούσεις και να λύνουν τις διαφορές τους. Όταν πια θα συνδέονται με έναν γάμο δεν θα είναι εύκολο να λειτουργούν σε ενδεχόμενους τσακωμούς και εντάσεις όπως πριν, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα του να πάρεις τις αποστάσεις, να φύγεις για λίγο ή ακόμα και να χωρίσεις αν δεν είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητοποιημένης απόφασης.

Οικονομική & Επαγγελματική Κατάσταση

Η οικονομική σταθερότητα και η επαγγελματική κατάσταση είναι μία ακόμα παράμετρος που πολύς κόσμος υπολογίζει πριν αποφασίσει να παντρευτεί. Ακόμα και αν φαίνεται για κάποιους μικρής σημασίας ή ακόμα και μια δικαιολογία για να μην προχωρήσει η σχέση στον γάμο, η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Για τους άνδρες θα έλεγε κανείς, πως το να νιώθουν καλά επαγγελματικά και να έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια οικονομική ασφάλεια είναι σχεδόν απαραίτητο για να προχωρήσουν στην απόφαση ενός γάμου. Αυτό βέβαια σε πάρα πολλές περιπτώσεις την σήμερον ημέρα ισχύει και για τις γυναίκες, καθώς η γυναίκα είναι πια ενεργή στον επαγγελματικό στίβο και παίρνει πολλές φορές το ρόλο της καριέρας το ίδιο σοβαρά με τον άνδρα. Εάν λοιπόν κάποιος νιώθει ικανοποιημένος επαγγελματικά και οικονομικά, είναι πιο εύκολο να κάνει και το επόμενο βήμα στην προσωπική του ζωή.

Απόκτηση Παιδιών – Είναι Κοινό Όνειρο;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο πως ενώ θα προχωρήσουν σε έναν γάμο, ταυτόχρονα, αυτός συνοδεύεται και με την απόκτηση παιδιών. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ θέλουν έναν μόνιμο σύντροφο στη ζωή τους, δεν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. Και άλλοι, που η δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας με παιδιά, είναι αδιαπραγμάτευτο όνειρο και στόχος, τόσο, που θα ήταν ικανοί να μην συνεχίσουν με κάποιον αν δεν επιθυμούσε το ίδιο, ακόμα και αν είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής τους. Κάτι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό, εφόσον ένας άνθρωπος επιθυμεί να παντρευτεί και να γίνει γονιός, είναι να σκεφτεί καλά αν ο σύντροφός του θα ήταν ένας καλός πατέρας ή μητέρα για τα παιδιά του, γιατί σίγουρα αυτό μπορεί να επηρεάσει πολύ την απόφαση του για το μέλλον.

Κοινά Όνειρα για το Μέλλον..

Τέλος, μια απλή αλλά τόσο ουσιαστική ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του για να αποφασίσει αν θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με τον σύντροφό του, είναι αν μπορεί αυτό να το φανταστεί και να το ονειρευτεί. Εάν αυτό είναι κάτι που του προκαλεί αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις, τότε καλό θα ήταν να το ξανά σκεφτεί. Επίσης, θα πρέπει δύο σύντροφοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα ζωής, σχετικά με το πως φαντάζονται το μέλλον τους, να έχουν δηλαδή τα ίδια όνειρα και ελπίδες, γιατί διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει.