Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα 2024;

Είναι η ερώτηση πολλών για το αν θα δοθεί αυτό το επίδομα το Πάσχα 2024

Επίδομα
Επίδομα

Είναι λίγο περίπλοκη η κατάσταση μιας δεν υπάρχει μια τέτοια ενημέρωση για έκτακτο επίδομα το Πάσχα 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόπερσι δόθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα. Το έκτακτο επίδομα Πάσχα, ονομάζεται επίσης και επιταγή ακρίβειας ή κοινωνικό μέρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως δίνεται σε πέντε κατηγορίες ευάλωτων πολιτών. Συγκεκριμένα, χορηγείται ενίσχυση για τους πιο ευάλωτους για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.

Πρόπερσι χορηγήθηκε μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού Α21 ως έκτακτο επίδομα Πάσχα. Πήραν χρήματα οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι ΚΕΑ.

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα 2024, φαίνεται ότι θα ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας που ίσως να δώσει χρήματα αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι θα δοθεί το έκτακτο επίδομα Πάσχα.

Τίποτα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα για το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024. Αν ήταν να μην δοθεί το κοινωνικό μέρισμα για το Πάσχα 2024, θα ήταν αρνητική εξαρχής η απάντηση κυβερνητικών στελεχών.

Κάτι που δεν συμβαίνει, ανοίγοντας χαραμάδα αισιοδοξίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πότε και αν θα δοθεί το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το Πάσχα, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα εν λόγω μέτρα ωφελούνται περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά με περισσότερα από 3,2 εκατ. μέλη.