Βάσεις 2021: Πότε βγαίνουν τελικά;

Βάσεις 2021: Πότε βγαίνουν τελικά;

Όλες οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι αναμένουν την ανακοίνωση των βάσεων 2021.

Όπως ακούγεται, οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Αυτό που μένει είναι η τελική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ακριβή ημερομηνία. Πέρυσι, η ανακοίνωση των βάσεων 2020 έγινε στις 28 Αυγούστου στις 09:00 το πρωί.

Δείτε στο ρεπορτάζ, ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2021 ανά επιστημονικό επίπεδο. Δείτε σε ποιες σχολές θα υπάρχει η μεγαλύτερη άνοδος.

Οι πολύ καλές επιδόσεις των υποψηφίων σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στο 3ο επιστημονικό πεδίο, ανεβάζουν σχεδόν όλες τις Ιατρικές πάνω από το κατώφλι των 18.000 μορίων.

Για το πρώτο επιστημονικό πεδίο, η αύξηση στις βάσεις δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη όπως στην νομική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι του ΕΜΠ που είναι στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, επιστρέφουν σιγά σιγά σε υψηλότερες βαθμολογίες, κυρίως λόγω της αύξησης των αριστούχων.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, η άνοδος των βάσεων θα είναι μεγάλη μιας και οι επιδόσεις στη Χημεία και στη Βιολογία και στη Γλώσσα ήταν μεγάλες.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο η πληροφορική και η οικονομικές σχολές θα έχουν αύξηση.