Voucher 100 ευρώ για τρόφιμα: Πότε θα δοθεί το κουπόνι;

Voucher 100 ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση. Πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του και τι θα το κρίνει; Όλες οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα του Πάσχα.

Θα υπάρξει στήριξη των πολιτών με την μορφή επιδόματος καθώς η ακρίβεια στα τρόφιμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γίνει αίτηση μέσω πλατφόρμας, πάντως όσον αφορά τους δικαιούχους, θα ληφθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Με το voucher 100 ευρώ η οικονομική ενίσχυση θα πάει στον πολίτη και δεν θα χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα και αυτό άλλωστε είναι και η ευρωπαϊκή πρακτική.

Voucher ή έκτακτο επίδομα, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση δεν αποκλείει κάποιο βοήθημα σε ευάλωτα νοικοκυριά για την αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα.

Είναι πιο πιθανό να δούμε έκτακτο επίδομα στα νοικοκυριά το Πάσχα παρά μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα με την κυβέρνηση σύντομα να κάνει ανακοινώσεις.

Πότε θα δοθεί το voucher των 100 ευρώ;

Voucher 100 ευρώ σε τρόφιμα
Προβλέπει να χορηγηθεί στους πλέον ευάλωτους, κουπόνι 100 ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν απέναντι στην επέλαση της ακρίβειας. (πηγή φωτογραφίας: unplash.com)

Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση θα περιμένει στις 4 Μαρτίου την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας το 4ο τρίμηνο αλλά και για το σύνολο του 2021, όπως και τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους πρώτους μήνες του 2022.

Το αποτέλεσμα θα δώσει το πράσινο φως για το επίδομα 100 ευρώ για τρόφιμα.