Voucher 1000 ευρώ πληρωμή: Πότε ξεκινά;

voucher 1000 ευρω πληρωμη

Χρήματα θα πάρουν όσοι δικαιούχοι παρακολούθησαν τα προγράμματα της ΔΥΠΑ που έγιναν στο τέλος του 2022. Τα χρήματα είναι από το voucher 1000 ευρώ και από τις πράσινες δεξιότητες. Και είναι τα χρήματα που θα λάβουν. Πρόκειται για το επίδομα 1.000 ευρώ που προβλέπει αυτό το πρόγραμμα.

Η τελευταία ανακοίνωση από την ΔΥΠΑ που έγινε στις 17 Μαρτίου, ανέφερε πως για το επίδομα 1.000 ευρώ θα γίνονταν πληρωμή το επόμενο 20ήμερο, δηλαδή μέχρι τις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, οι πληρωμές δεν έχουν γίνει για το voucher 1000 ευρώ.

Υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει η πληρωμή, αν δεν έχετε εκπληρώσει την πιο βασική προϋπόθεση για να πάρετε το εφάπαξ επίδομα των 1.000 ευρώ.

Η πληρωμή στους ωφελούμενους της ΔΥΠΑ που συμμετείχαν στο voucher 1000 ευρώ, θα γίνει μόνο εάν έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο ερωτηματολόγιο.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι στις 29 Μαρτίου 2023, ξεκίνησε η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για τους άνεργους ωφελούμενους της ΔΥΠΑ που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα κατάρτισης, στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», το γνωστό voucher 1000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι ωφελούμενοι να λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα που δικαιούνται με βάση τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι ερωτήσεις που περιέχονται αφορούν στην αξιολόγηση των προγραμμάτων κατάρτισης σε μια σειρά από τομείς όπως η οργάνωση, το περιεχόμενο και η αποτελεσματικότητα της κατάρτισης.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr -> Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Ωφελούμενου (πρόσκληση Ανέργων) ή εναλλακτικά μέσω του συνδέσμου https://kub.voucher.gov.gr/oaed-sub2/beneficiary/questionnaire/front