Voucher ανέργων 1000 ευρώ: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για το επίδομα

Το επίδομα 1000 ευρώ θα είναι σε μορφή voucher και απευθύνεται σε άνεργους όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ αλλά από ότι φαίνεται δεν μπήκε με το δεξί

Στις 27 Ιουλίου άρχισαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Χιλιάδες άτομα θα μπορούν να πάρουν το επίδομα που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ.

Όταν ξεκίνησε η πλατφόρμα για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να κάνει κάποιος log in με τους κωδικούς taxisnet. Στην συνέχεια δεν άνοιγε η πλατφόρμα. Μάλιστα υπήρχαν κάποιοι δικαιούχοι που μπήκαν στο πεδίο 1 και 2 και από εκεί και πέρα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την εγγραφή τους. Τα ξημερώματα, το πρόβλημα λύθηκε.

Οι άνεργοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πάρουν μέχρι 1000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τους δικαιούχους να κάνουν αίτηση και αμέσως μετά να λαμβάνουν το voucher για να πραγματοποιούν την κατάρτιση δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα σαν εκπαιδευτικό επίδομα.

Η κατάρτιση θα γίνει στις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης.

Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, την ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και τη πράσινη επιχειρηματικότητα.

Επίδομα 1000 ευρώ
Επίδομα 1000 ευρώ

Αιτήσεις θα πρέπει να κάνουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και απόφοιτοι γυμνασίου.

Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση έως και 22 Αυγούστου και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων, Α΄ φάσης, το οποίο θα εκδοθεί στις 25 Αυγούστου.